ye-logo.v1.2

Обрив запою. ЦЕ БУЛО ШИКАРНО!

Культура 3831
Фото: МАРУСЯ

Майстер-клас від Іздрика по зніманню штанів на стільці, тихий Прохасько і море того про що писати не годиться...

Літературна школа поблизу Говерли, що відбулася минуло тижня, запам'яталася усім учасникам. Море позитиву, емоцій, корифеї сучасної української літератури — все сплелося у  візерунок тижневого запою спілкування з цікавими людьми з різних куточків України. Єдине, що я можу сказати (виніс фразу у заголовок): ЦЕ БУЛО ШИКАРНО. Всі тринадцять літер з великої букви. Хоча всі ми “тусили” в Івано-Франківській області я реально полюбив місто Бровари, про яке чув лише десь-колись в стрічці новин на Укрнеті. Чому Бровари? Тому, що Я ЛЮБЛЮ БРОВАРИ за те, що молоді та активні броварчани організували таку класну штуку, як літературний клуб "МАРУСЯ" (всім нізкій паклон).

Насичена програма навчання (лектори Максим Кідрук, Іздрик, Тарас Прохасько, Лариса Денисенко, Мар’яна Максим’як, Андрій Любка, Завен Баблоян, хмельничанин Грицько Семенчук), дивовижна панорама Карпат і навчання, яке навчанням і не назвеш.

Літературна школа-2012 - щорічний проект літературного клубу «МАРУСЯ», який існує вже третій рік. "МАРУСЯ" - це сучасна спільнота молодих авторів і літературних менеджерів.

Координатор Літшколи Дмитро Стретович заявив, що цьогорічні учасники літературної школи дуже вмотивовані, тому відбором молодих літераторів він задоволений. В перший же день велику кількість часу організатори та лектори виділили на різні вправи та тренінги з командотворення.

До слова з Хмельниччини цього року туди потрапило дві людини Ольга Столяр (Городок) і я (з Хмельницького)

Все...

А далі “панєслась”...


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 Майстер-клас від Іздрика по зніманню штанів на стільці

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ольга СТОЛЯР (учасниця літшколи):

 “Як на мене, літня літературна школа - унікальний проект, аналогів якому в Україні немає. Творча ізольованість у мальовничих просторах Карпат, доцільно сформована, насичена, ефективно-спрацьовуюча програма навчання, винесення на розгляд актуальних проблем літературного процесу сьогодення; лектори - майстри свого діла (відомі письменники та видавці, гарні оратори, високоосвічені метри і просто хороші люди), організатори - молоді, ініціативні літклубівці "Маруся", що розпалюють великий вогонь української літератури, учасники - тридцять талановитих, мистецько небайдужих, творчих, не схожих ззовні, але внутрішньо споріднених особистостей з різних куточків України. Усе це, в сукупності, дало позитивність реалізації задуманого плану, мотиваційний поштовх, натхненну базу та гарний досвід, здобутий в умовах літературного оазису”.


 


 

Ольга ГОНЧАР (координатор проекту): “Угу, увійшло в звичку їсти одну тарілку на трьох)) 4 деруна на 3 людини) весело”.

 

 

 

 

 


 


 


 


 


 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую