ye-logo.v1.2

Проект молодіжних волонтерських трудових загонів "У МАЙБУТНЄ ЧЕРЕЗ КУЛЬТУРУ"

Культура 3896

З квітня 2012 року на тернах Хмельницької області реалізується проект молодіжних волонтерських трудових загонів "У МАЙБУТНЄ ЧЕРЕЗ КУЛЬТУРУ".

Хмельницька область посідає ІІІ МІСЦЕ В УКРАЇНІ ЗА КІЛЬКІСТЮ АРХІТЕКТУРНИХ ПАМ`ЯТОК!
Серед визначних пам’яток нашої області можна відзначити: палаци у Самчиках, Ізяславі, Маліївцях; фортеці у Меджибожі та Кам`янці-Подільському, давні храми у Сутківцях та Зіньківцях тощо.
І, нажаль, багато з них знаходяться сьогодні у напівзруйнованому стані.

Метою даного молодіжного проекту є організація у навчальних закладах області молодіжних волонтерських трудових загонів для відродження об’єктів культурної спадщини Хмельницької області.
Проект дає можливість молодим людям відвідати унікальні пам’ятки Поділля, згуртуватись навколо ідеї відродження культурної спадщини та самим попрацювати на унікальних пам’ятках нашої історії та культури.
Протягом 2012 року (квітень-вересень) в роботі взяли участь більше 250 студентів з Хмельницького національного університету, Хмельницького університету управління та права, Хмельницького університету МАУП, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та ряду громадських організацій (зокрема, Подільського культурно-просвітницького центру ім. М.К.Реріха та Подільського молодіжного об'єднання "У майбутнє через Культуру").
Станом на 1 жовтня 2012 року було здійснено 7 виїздів до м.Меджибіж на роботи у Меджибізькій фортеці та 2 виїзди до м. Ізяслава (задля підтримки ініціативи щодо створення державного заповідника «Ізяслав»).
У найближчий час плануються виїзди студентів Національної академії прикордонних військ ім. Богдана Хмельницького, а також профтехучилищ області.
Проект набирає обертів і його підтримують все більше навчальних закладів Хмельницької області, а також державні установи та меценати.

Співорганізатори проекту молодіжних волонтерських трудових загонів "У майбутнє через культуру":
- управління у справах сім’ї, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації;
- управління культури, туризму і курортів Хмельницької обласної державної адміністрації;
- управління освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації;
- вищі навчальні заклади Хмельницької області;
- професійні технічні училища Хмельницької області;
- загальноосвітні навчальні заклади Хмельницької області;
- Подільське молодіжне об’єднання «У майбутнє через культуру»;
- Подільський культурно-просвітницький центр ім. М.К.Реріха;
- Благодійний фонд «Закон та справедливість».
 

Денис Монастирський 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую