ye-logo.v1.2

Заява журналістів: Нашу професію знищують! (ВІДЕО)

Євромайдан 2794

Хмельницькі журналісти виступили із заявою проти диктатури – це реакція на прийнятий закон №3879, авторства регіоналів Колісніченка-Олійника.

"Влада, не здатна чесно жити й розумно, прозоро і справедливо керувати країною, вирішила заборонити людям говорити про це і протестувати проти цього, а журналістам – об’єктивно інформувати про її діяльність суспільство. Інакше штрафи, арешти й тюрма – за екстреміз та наклепи", – йдеться у заяві журналістів, яку підписали майже двадцять представників засобів масової інформації.

Заява відкрита для підписання, і всі охочі можуть поставити свій підпис, або ж повідомити про пітримку різними, зручними для вас способами.

Що ж такого диктаторського в законі?
Тим, хто працює в інформаційній сфері, «світить» покарання від штрафів до тюремного ув'язнення, за збір та поширення інформації, в тому числі в Інтернет та соціальних мережах.
Умисне розповсюдження завідомо недостовірних відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи, а простіше – наклеп, карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів або громадськими роботами на строк до 200 годин, або виправними роботами на строк до одного року.
А ось наклеп, поєднаний із обвинуваченням у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, карається виправними роботами на строк від одного до двох років або обмеженням волі на строк до двох років.
«Це повністю унеможливлює проведення журналістських розслідувань чи навіть написання критичної статті про діяльність чиновників суддів чи інших «слуг народу», – пояснюють журналісти.
У цьому ж законі влада дозволила собі можливість вказувати інтернет-провайдерам кому потрібно обмежити доступ до певних ресурсів мережі Інтернет, «через які здійснюється розповсюдження інформації, поширення якої суперечить закону, або діяльність інформаційного агентства без передбаченого законом свідоцтва про державну реєстрацію».
У законі також йдеться про те, що «незаконний збір і поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, їх близьких родичів або членів сім'ї, розповсюдження матеріалів, які носять явно образливий характер і демонструють викликає зневагу до силовиків, перешкоджання виконанню ними службових обов'язків, або публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій», можуть каратися штрафом або арештом на строк до шести місяців.

До речі, цей самий закон №3879 передбачає, що для того, щоб придбати SIM-картку, треба обов’язково пред’явити паспорт, а також вам доведеться укладати угоду з мобільними операторами.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую