ye-logo.v1.2

Понад сто хмельничан готові приютити у себе жителів Криму (ЗВЕРНЕННЯ, ВІДЕО)

Євромайдан 4202

У Хмельницькому кримчанам пропонують житло та харчування, і, навіть, готові допомогти із пошуком роботи та влаштуванням дітей у школи на дитячі садочки.

“Більше сотні жителів Хмельницького відгукнулися та готові прийняти у себе сім'ї з Криму. До нас уже звертаються кримчани, але, якщо у вас є друзі чи знайомі на півострові, інформуйте і ми допоможемо з їхнім облаштуванням у Хмельницькому. Наше місто готове прийняти кримчан на той час, поки на півострові знову не запанує мир”, - розповідає голова благодійного фонду “Милосердя” Тетяна Воронцова.

Як розповіли організатори Центру взаємодопомоги жителям Криму, у Хмельницький їхало дві сім'ї з автономної республіки, але по дорозі до нашого міста їх “перехопила” Вінниця.

“Ми повинні були прийняти дві сім'ї з Криму. Їх налічувалося 14 людей: вісім дорослих і шестеро дітей. Проте вони їхали через Вінницю, де їм також запропонували допомогу і вони вирішили залишитися там. Більше того, у Вінниці не лише громадськість, але й міська рада на своєму рівні допомагає кримчанам, адже для жителів Криму був підготовлений гуртожок. Наразі у Вінниці притулок знайшли 40 сімей з півострова”, - розповідає члени ради громадської організації “Майдан” Іван Кульгук.

Найближчим часом у Хмельницький повинні приїхати інші дві сім'ї кримчан.

“У них наразі немає коштів на переїзд у наше місто, але ми вирішуємо це питання. Ми занесли звернення до жителів Криму в обласний військовий комісаріат, який зробив його розсилку по всіх військових частинах АР Крим, аби ті також проінформували кримчан. Хмельницький готовий надати житло та харчування для мешканців Криму, а також допомогти із влаштуванням дітей у навчальні заклади та пошуком роботи. Можливо, хтось з них захоче залишитися у нас і назавжди”, - розповідає Тетяна Воронцова.

Потребують допомоги не лише цивільне населення Криму, але й військовослужбовці, які там проходять службу.

“Нас повідомили, що військовим наразі потрібно закупити вогнегасники, бронежилети, продукти харчування, проте коштів на це військові частини не мають. Тому, якщо хтось має можливість допомогти військовим частинам чи сім'ям з Криму, звертайтеся у Центр взаємодопомоги жителям Криму”, - додала голова благодійного фонду “Милосердя”.

Контактний телефон Центру взаємодопомоги жителям Криму:
(097) 809 07 68

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую