ye-logo.v1.2

Хмельниччина прихистила у себе 70 кримських татар

Євромайдан 2543
makovsanatoriy.narod.ru
Фото: makovsanatoriy.narod.ru

Їх розмістили у профспілковому санаторії селища Маків Дунаєвецького району.

Про це повідомила директор департаменту соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації Світлана Лукомська, - передає УНІАН.
За її словами, це жителі Сімферополя, які є за національністю татарами. Їх розміщено в профспілковому санаторії селища Маків Дунаївецького району.
“Переважно це батьки з дітьми та літні люди. Вони кажуть, що бояться не скільки російських солдатів, скільки “тітушок” і провокаторів”, - зазначила вона.
Лукомська додала, що звернулася із пропозиціями до Міністерства соціальної політики України щодо можливого заповнення 70 вільних ліжкомісць у будинках-інтернатах Хмельниччини. Вона зауважила, що на утримання однієї людини в закладах такого типу необхідно передбачити в бюджеті 3,5 тисячі гривень на місяць.
Крім цього, при облдержадміністрації діє гуманітарна комісія, яка спільно з благодійними громадськими організаціями вирішує питання забезпечення усім необхідним кримчан, котрі перебувають на Хмельниччині.
Разом з тим, депутати Хмельницької обласної ради на сьогоднішній сесії звернулися до місцевих жителів з проханням сприяти поселенню кримчан, які приїжджатимуть у Хмельницьку область.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую