ye-logo.v1.2

Моряки тральщика “Черкаси” перед штурмом співали “Воины света” (ВІДЕО)

Євромайдан 3391

Екіпаж судна був готовий в рукопашну захищатися.

Перед штурмом російськими військами тральщика ВМФ України “Черкаси”, наші моряки гучно увімкнули пісню “Воины света” Ляпіса Трубецкого та хором підспівували. Українці протягом декількох годин відбивали атаки російських військ.

“Протягом однієї години переслідування було трьома швидкохідними катерами й двома вертольотами. Корабель маневрував, не давав висадитися групі захоплення. Загарбниками застосовувалися крупнокаліберні кулемети, стріляли вони по водному полю перед кораблем”, - розповів старший мінер артилерійської мінно-торпедної бойової частини старший матрос корабля "Черкаси" Олександр Гутник.

“У відповідь корабель стріляв у повітря як попередження. Кидали на човни вибухові пакети й поливали водою із брандспойтів. Ми поставили димові шашки, щоб вони нас не наздогнали. Але вони нас наздогнали. Далі на корабель висадився спецназ РФ із трьох човнів, і ще підійшов буксир. Скільки людей, не можу сказати, їх було багато. Усі були в масках, у камуфляжі. Я розумію, що група спецназу, бачачи, що все загерметизовано, пішла на сигнальний місток - туди, де вхід на головний командний пост. Після цього вони спробували відкрити двері й пізніше вибили їх. І тоді командир, коли побачив групу захоплення, перейшов до діалогу”, - додав Олександр Гутник.

Близько 21-ї години тральщик “Черкаси” перейшов під контроль російських військових.

Як відомо, після того, як російські окупанти затопили кілька кораблів в озері Донузлав, перекривши вихід в море, Черкаси під керівництвом командира Юрія Федаша кілька разів намагався прорвати цю блокаду.
Спочатку вони тросами намагалися відтягнути один з кораблів, але їм не вистачило потужності. Вони кликали на допомогу ще один тральщик “Чернігів”, але той вже встигнув перейти на сторону Росії.
Трохи згодом “Черкаси” спробували пройти між затопленими кораблями, їм це майже вдалося, залишалося лише 10 метрів корпусу, однак до них підійшов російських корабель і виштовхнув ніс “Черкас” на мілину.
За матеріалами “Української правди”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую