ye-logo.v1.2

Хмельничани у Скандинавії. Середньовіччя у серці Данії

2556
мандрівників
Фото: мандрівників

Мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко побували у музеї, де повністю відтворені старовинні часи.

Друге за величиною місто Данії Орхус мандрівники відвідали заради музею “Старе місто”, де зібрано понад 50 будинків з усієї країни, збудованих у XVI-XVII століттях.
“Ми дізналися про це цікаве місце в інтернеті, де було написано, що вхід туди безкоштовний. Можливо, він таким і був деякий час, але зараз квиток коштує 16 євро,  розповідають мандрівники.  Ми, звичайно ж, знайшли альтернативний метод потрапляння туди. Спочатку обійшли за п'ять хвилин навколо території музею і побачили будівництво. Оскільки була неділя, то робітників не було, але вхід при цьому був відкритий, тому ми спокійно зайшли всередину, ніким не помічені”.


Всередині музею – дуже красиво. Старовинні будиночки, пофарбовані в різні кольори, вузенькі вулички, маленькі озера, в яких плавають качки і гуси.


Але музей цей відрізняється від багатьох інших тим, що тут ходять актори в традиційному для того часу одягу і займаються повсякденними справами: ловлять рибу, катають дітей на гойдалці, купують хліб, який тут же випікають за старовинними рецептами, роблять солодощі тощо.


Майже у всі будиночки можна зайти і побачити побут різних майстрів або звичайних людей, які там колись жили. Іноді можна злякатися деяких звуків, які нібито видають макети-ляльки їх мешканців.


“Все виглядає досить правдоподібно і додає місцю особливого колориту. За допомогою таких спецефектів можна зануритися в минулі часи з головою і забути, що навколо стоять висотки і їздять машини. Щоб сповна насолодитися музеєм, варто провести в ньому як мінімум кілька годин”,  кажуть Аня і Богдан.

Читайте також, як хмельничани потрапили у Гамбурзі на Гріховну милю.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую