ye-logo.v1.2

«Небесна сотня», увіковічнена у металі та камені

Євромайдан 10023
Фото: Олександра Мевха

У Волочиську до річниці кривавих розстрілів на столичному Майдані відкрили пам’ятний знак «Героїв Небесної сотні».

Кам’яна брила з тризубом, металеві шина, коктейль Молотова, бруківка, квіти та птахи, що рвуться в небо… Так виглядає пам’ятник героям Небесної сотні, який відкрили 14 лютого у Волочиську біля готелю «Дружба».

Перші роботи зі зведення пам’ятного знаку розпочалися 20 листопада минулого року. Варто відзначити, що все робилося руками простих людей – активістів, підприємців, освітян, медиків, банківських працівників тощо, без залучення бюджетних коштів та зайвого офіціозу. Ковку для пам’ятника виготовили Нестор та Наталія Гуньки.

Фото зі сторінки у Фейсбук Аліма Міщука.

Як зазначає на своїй сторінці у Фейсбук Алім Міщук (днями обраний першим заступником голови громадської ради при Хмельницькій облдержадміністрації), «величний і душевний памятник Небесній сотні, народжений ГО Майдан Волочиського району, є прикладом того, як треба вкладати душу і кошти простих людей для увіковічнення людської пам’яті. Без формальних проектів, бюрократії, коштів з бюджету. Руками волочиських майданівців, їх друзів… створено ШЕДЕВР. Символічно, що ще не розійшовся мітинг, як під’їхала молода пара і вклонилась Героям. Життя продовжується».

Також на сторінці ГО Волочиський Майдан у Фейсбуці відзначено: «…ми повинні піклуватися і пам’ятати про сім’ї загиблих. Допомагати їм не тільки після смерті чоловіка, сина, а скажімо, взяти собі за добру традицію, хоча б раз в рік 20 лютого організувати збір коштів для сімей Небесної сотні».

Фоторепортаж з відкриття пам’ятника можна переглянути у фотогалереї на сайті volochisk.info

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую