ye-logo.v1.2

У Хмельницькому показали фотохронологію подій Революції гідності

Євромайдан 4800

Персональну виставку привіз киянин Олександр Тимошенко.

Київський фотограф Олександр Тимошенко приєднався до Майдану 26 листопада 2013 року. Він жив цими подіями і документував їх. 18 лютого на вулиці Інститутській отримав два поранення, через які не зміг відзняти страшну, але мужню кульмінацію.
Після одужання, переглянувши гігабайти готового матеріалу, Олександр зрозумів, що фактично відзняв хронологію революційних подій. До річниці Майдану він започаткував проект «Знайди себе, знайди себе», з яким і завітав у наше місто.


«Тільки Хмельницький так щиро відгукнувся на мою ідею саме у ці дні згадати події річної давності і вшанувати героїв, - розповідає митець. - Звісно, загиблі не зможуть побачити ці світлини, однак залишилося багато поранених, і душею, і тілом, серед них і я. І нам потрібно підтримувати оптимізм і віру у краще».
Олександр Тимошенко привіз до Хмельницького дві сотні робіт (на стінах у рамках розмістилося лише 50, інші лежать стопкою на столику, і кожен глядач може їх погортати). На них відображено життя майданівців, як у войовничі моменти, коли летять коктейлі Молотова і палають шини, так і в мирні — готується їжа, заготовляються дрова...

Знайшлося на світлинах місце і беркутівцям. До речі, свої фотографії як докази неправомірних дій правоохоронних органів киянин передав прокуратурі і є свідком в кримінальній справі.
Не дарма виставка називається «Знайди себе, знайди свого». Під час її відкриття хмельничанин Олександр Климчук упізнав на фотографії своїх побратимів по 31-ій сотні.


«Ми захищали напрямок стадіону «Динамо». До нас приходило багато журналістів, можливо, серед них був і Олександр Тимошенко. Завдяки фотографам і журналістам ці події залишаться в нашій пам'яті, - каже Олександр Климчук. - Ці події були трагічні, але переломні, вони змінили нашу країну. Хочеться вірити, що вона стане такою, за яку загинули хлопці на Майдані і в АТО».


Фотовиставку Олександра Тимошенка «Знайди себе, знайди свого» можна переглянути у музеї-студії фотомистецтва за адресою: вул. Проскурівська, 56. Виставка триватиме до 4 березня.
Нагадаємо, що художній музей повністю оновив постійну експозицію, переглянувши яку, хмельничани зможуть відстежити розвиток сучасного українського мистецтва протягом другої половини ХХ століття.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую