ye-logo.v1.2

Хмельничани різних конфесій ходою підтримали традиційні сімейні стосунки

Суспільство 3275
На акцію приїхали і найменші хмельничани
На акцію приїхали і найменші хмельничани. Фото: автора

Учасники акції пройшлися багато чисельною колоною вулицями міста.

 Православні, протестанти, римо- та греко-католики Хмельницького сьогодні, 15 травня, взяли участь у Марші сім’ї. Такою ходою вони мали на меті популяризувати, захистити та відстояти традиційні сімейні цінності.

«Ідея ходи не нова. Ми проводили такі марші й в інших містах. Головне – це задекларувати прихильність до традиційних сімейних цінностей і розуміння сім’ї, як союзу чоловіка та жінки. Ми виступаємо за охорону батьківська, материнства та шлюбу», – розповідає співорганізатор Маршу сім’ї Валерій Хома. Охочих підтримати марш зібралось чимало. Близько тисячі вірян сім’ями, із маленькими дітьми та батьками поважного віку, прийшли до римо-католицького храму Христа – Царя Всесвіту. Там і виконали об’єднуючу, спільну для всіх молитву «Отче наш». Потім, із транспарантами в руках, рушили колоною до кінотеатру Шевченка. По дорозі – співали та виголошували молитви.

Марш об'єднав різні церкви міста.

Учасники Маршу збирали підписи на підтримку звернення до влади.

«Головним слоганом сьогоднішньої ходи є – чоловіком та жінкою створив нас Бог. Сім’я – це найперша інституція, тому вона є основою нашого суспільства, – розповідає пастор Ростислав Кудин. – Християни першими реагують на суспільні трансформації. Ми маємо великий рівень розлучень і сімейних криз. На Україну наступає й гомосексуальна небезпека». «Загроза не те що є, а вона зайшла на наш поріг, – підтримує думку пастора Валерій Хома. – Згадаємо зміни до Трудового кодексу в листопаді 2015 року. Вони безпідставні і не продумані, з невиваженими термінами. Такі терміни, як «транссексуальність», «гендерна ідентичність» ще не досліджені, не зрозумілий і їх понятійний зміст для українців. Такі речі дуже сильно впливають на цінності сім’ї».

Хода перешкоджала нормальному руху транспорту.

По-дорозі до кінотеатру Шевченка віряни співали.

Біля кінотеатру Шевченка розмістили головну сцену заходу. Там виступали настоятелі церков, представники влади, солісти, професійні музичні колективи та церковні хори. Були розваги і для дітей – вони різнокольоровою крейдою малювали на асфальті перед кінотеатром. Дорослі ж могли безкоштовно сфотографуватись біля «Арки подружжя», де на них чекав професійний фотограф.


Діти розмальовували асфальт перед кінотеатром.

«Сьогодні велике свято. Ми можемо бути разом з сім’єю і підтримати цю акцію. Сім’я – це найміцніша основа, на якій будується кожна держава. Ми хочемо, щоб наші діти росли на християнських засадах, в мирі і добрі», – розповідає керівник однієї із християнських шкіл міста Ірина Гакало.

На головній сцені виступали артисти.

До акції долучилась і влада міста.

Під час акції збирали підписи на підтримку звернення, в якому йшлося про закріплення на законодавчому рівні України, як країни із традиційними сімейними цінностями. Підписані документи надішлють представникам місцевої та обласної влади, Кабінету Міністрів України, Верховній Раді, Президенту. Марш сім’ї, за словами організаторів, об’єднав 10 церков різних конфесій. Подібні акції провели вже приблизно в 30 містах України.

Оксана та Андрій у шлюбі 25 років. Сім’я переселенців із Луганська прийшли сфотографуватись біля «Арки подружжя».

Коментарі:

Serhiy 17.05.2016 13:45

"На Україну наступає й гомосексуальна небезпека", "«транссексуальність», «гендерна ідентичність» ще не досліджені, не зрозумілий і їх понятійний зміст для українців" - батюшку так проперло. Пока весь мир борется за толерантность и равноправие мы у себя под боком разводим ПГМ и церковное мракобесие

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую