ye-logo.v1.2

Які поради лідер гурту «Антитіла» дав хмельницьким студентам

Культура 4139
Тарас тополя зустрівся зі студентами в рамках проекту «U-report» від ЮНІСЕФ
Тарас тополя зустрівся зі студентами в рамках проекту «U-report» від ЮНІСЕФ. Фото: автора

Тарас Тополя зустрівся зі студентами Хмельницького національного університету і педагогічної академії.

Учора, 28-го лютого, лідер гурту «Антитіла» завітав до Хмельницького, щоб поспілкуватися з місцевою молоддю. Тарас Тополя поділився думками про те, чому важливо обирати майбутнє в Україні, розказав про власну громадську і волонтерську діяльність, а також про життя музикантів гурту та великий всеукраїнський тур на підтримку нового альбому «Сонце».

«Якби я не вірив у майбутнє української молоді, я сюди б не приїжджав. Більше того, якби я не вірив в Україну, то мабуть би вже давно звідси виїхав, маючи всі можливості для цього – розповів лідер гурту «Антитіла». – Звісно, студентам закордоном краще, бо вних і фінансування інше. В них у коледжах і університетах і лабораторії кращі, і спортмайданчики і комп’ютерне оснащення… Але якщо в тебе є компютер і доступ до інтернету, то, в принципі, ти маєш доступ до тих самих знань, що й світова молодь».

За півтори години розмов студенти також дізналися, що Тарас Тополя з шести років грав на скрипці, був курсантом академії МВС і навіть має диплом бакалавра з правознавства.

«У старших класах я почав мріяти про власний музичний гурт, але після школи поступив на факультет правознавства, бо батьки сумнівалися, що я зможу забезпечити себе музикою. Це насправді об’єктивно, тож ми прийняли рішення, якщо я дійсно хочу займатися музикою, то і так буду нею займатися. І в 2008 році, коли закінчив університет, я підписав контракт з продюсерським центром "Catapult Music", а диплом поклав на полицю і більше ніколи не діставав».

 

Також студенти поцікавилися, чому «Антитіла» не брали участь у відборі на «Євробачення».

«Два роки тому нам взагалі було не до "Євробачення", власне, як і всій країні. А цього року і попереднього ми не брали участі, тому що не було пісні для конкурсу» – відповів Тарас Тополя.

А з приводу цьогорічного відбору сказав, що, на жаль, іншої Джамали не сталося, але радий, що Україну придставлятиме гурт «Оторвальд».

Говорили й на серйозніші теми, наприклад, чи справедливо називати зрадниками тих українських артистів, які виступають у Росії.

«У "Антитіл" своя позиція: тоді, коли в країні йде неоголошена війна, ми з концертами у Росію не їздимо. Але я не маю права публічно засуджувати і називати зрадниками тих артистів, які виступають у Москві, – поділився музикант. – Морально-етична складова – це їхня особиста справа. Якщо вони виступають там, то свідомо розуміють, що в Україні їм можуть блокувати виступи, влаштовують демарші… Значить вони до цього готові».

Торкнулися й мовного питання.

Тарас Тополя розповів, що вільно володіє як російською, так і українською мовами, але публічно завжди розмовляє українською.

«Мене постійно запрошують на різні передачі, в тому числі на телеканал "Інтер", де вся студія російськомовна. Але я розмовляю українською, і тепер навіть ведучий намагається здебільшого українською до мене звертатися» – поділився лідер гурту «Антитіла».

Також він зазначив, що є супертолерантною людиною, але якщо ти українець, питання, якою мовою розмовляти,  виникати не повинно.

«Уявіть, що ви потрапили в Португалію, у вас закінчилися гроші, і вам дуже потрібно заробити, щоб принаймні поїсти, – звернувся Тарас Тополя до студентів. – Ваш мозок почне так працювати, що ви португальську вивчите за два місяці, я вам зуб даю. Або будь-яку іншу мову. І те, що "я розмовляю російською, бо так зручніше", "мені легше говорити російською, бо я нею думаю" і так далі – це все виправдовуваннясвого его. Якщо вас поставити в умови, що іншого варіанту немає, ваш мозок знайде купу варіантів, щоб почати говорити українською».

Також студенти запитували про творчі плани, сенс окремих пісень, улюблені книги і про кумирів музиканта.

Про книги Татас Тополя відповів, що зараз не читає, оскільки робота і виховання двох синів відбирає дуже багато часу.

А про кумирів сказав так: «Я ніколи собі кумирів не створював і вам не раджу. Не зачаровуйтесь людьми, тому що всі ми однакові. Просто на мене дивляться сотні тисяч людей, а на вас – десятки. Але це не применшує і не прибільшує нікого з нас абсолютно. Я можу зараз пукнути і нічого. Зрозумійте, всі люди однакові, і ніхто вам не має права казати, що хтось вищий, хтось – нижчий».

Наосанок студенти попросили Тараса Тополю заспівати, і той з радістю погодився.

Хмельницький – вже десяте місто, яке відвідав Тарас Тополя. Він подорожує містами України для того, щоб залучити молодь до всеукраїнського молодіжного проекту «U-report» від ЮНІСЕФ.

Як розповів координатор проекту Світозар Ніцполь, «U-Report» – це опитування через безкоштовні смс-повідомлення та «Твітер» на важливі теми для молоді.

«Цей проект не є суто українським – у ньому задіяна 31 країна. В Україні ми запустили його рівно рік тому, і до нього вже долучилося 27 тисяч людей. За три тижні цього туру – 2 тисячі. Суть проекту полягає у тому, щоб дізнатися реальні потреби молоді, і щоб ці потреби могли враховувати навіть на рівні уряду. Здійснюється все у формі телефонних опитувань: усі, хто підписались на «U-Report», щотижня отримують повідомлення з 3-4 запитаннями. Потрібно лише сказати, що думаєш стосовно тієї чи іншої теми» – розповів Світозар Ніцполь.

Серед тих, хто зареєструвався під час творчої зустрічі з Тарасом Тополею, організатори розіграли подарунки – плакати, світшоти і одне запрошення на концерт гурту «Антитіла», який відбудеться 1 квітня в обласній філармонії. Його виграла 18-річна Ірина, студентка факультету технологій та дизайну ХНУ.

Дівчина розповіла, що вже придбала квиток, а тут така радість – виграла ще один. Тому на концерт піде з подругою.

Після зустрічі Тарас Тополя роздавав автографи і фотографувався зі студентами.

А щоб зробити спільне фото з лідером гурту Антитіла, довелося фотографуватися декілька разів – за один раз усі охочі не помістилися на сцені.

Також Тарас Тополя запросив хмельничан на концерт гурту «Антитіла», який відбудеться рівно за місяць.

Читайте також: Тарас Тополя зізнався, чому волонтерити почав з Кам’янця-Подільського

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую