ye-logo.v1.2

«Не АТО, а війна», «Авакова у відставку»… Що ще вимагає облрада від Президента?

Політика 8710

15 березня Хмельницька облрада таки прийняла звернення до керівників держави.

«За» - 46, рішення прийнято. Одноголосно. На позачерговій сесії Хмельницької обласної ради усі 46 депутатів, які прибули на засідання (всього до облради обрано 84 депутати) прийняли рішення, яким звернулися до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра та Генпрокурора з декількома вимогами.

Побоювання голови облради Михайла Загородного, що не буде кворуму, про що він застерігав напередодні, не справдилися. Звісно, не всі депутати прийшли та приїхали, але.. 46-ти голосів було достатньо.

Щоправда, обговорення звернення було тривалим. Навіть пішли на 20 хвилин перерви, щоб сформувати єдину позицію та повернулися до зали аж через 75 хвилин. Текст звернення зачитав Михайло Загородний.

Отож, обласна рада вимагає звільнити затриманих учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу з-під варти, закрити кримінальні провадження щодо них та припинити переслідування учасників блокади. Крім цього, відправити у відставку Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, також створити тимчасову депутатську комісію у парламенті для розслідування інциденту силового розгону учасників блокади на Донбасі.

«Припинити будь-які економічні стосунки з ОРДЛО (окуповані райони Донецької та Луганської областей - прим.авт), як злочинним терористичним угрупуванням, ухваливши закон про тимчасово окуповану територію України, - продовжив зачитувати вимоги Михайло Васильович. - Позбавити банки Російської Федерації ліцензії та права працювати на території України, заблокувати російські платіжні системи, визнати АТО – війною, яка ведеться проти України країною-агресором - Російською Федерацією. Взяти під контроль держави Україна стратегічні об’єкти, які перебувають в руках російського капіталу, націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни, але контролюються російським капіталом».

Оголосили вимогу до МВС України та Антитерористичного центру СБУ утриматися від силового протистояння всередині країни. А до парламенту - негайно ухвалити Закон України №2066а «Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями». Також владі та організаторам блокади невідкладно сісти за стіл переговорів та в абсолютно публічний спосіб, з використанням онлайн теле- та інтернет трансляцій, обмінятись проблемними питаннями та вимогами, обговоривши кожен пункт та прийняти вмотивовані рішення на користь народу України.

Нагадаємо, подібні вимоги до влади України 15 березня висунула й Хмельницька міська рада.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую