ye-logo.v1.2

Депутати Хмельницької міськради одноголосно засудили побиття учасників блокади

Суспільство 4018
39 хмельницьких дупутатів проголосувало "за" засуджуння побиття учасників блокади
39 хмельницьких дупутатів проголосувало "за" засуджуння побиття учасників блокади. Фото: з архіву

За відповідне рішення проголосувало 39 депутатів.

Сьогодні, 15 березня, на позачерговій сесії Хмельницької міської ради депутати засудили силовий розгін добровольців, які блокують торгівлю між Україною та окупованою територією в Донецькій області. За одноголосно проголосували усі 39 депутатів із 42, які з'явились на сесію.

“Присутність депутатів приємно тішить. Це дає можливість оперативно відреагувати на події, які відбувались в Україні та у нашому місті. Ми, як орган місцевого самоврядування, стояти осторонь не можемо”, - зазначив міський голова Олександр Симчишин.

На порядок денний виносилось одне питання - “Звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні (текст звернення додається)”. Питання мало 8 підпунктів, за кожне із яких депутати голосували окремо.

Серед них:
1. Негайно закрити усі кримінальні провадження та припинити переслідування учасників блокади ОРДЛО.
2. Відправити у відставку заступника голови Національної поліції України В’ячеслава Амброськіна, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
3. Припинити будь-які стосунки з ОРДЛО, як злочинним терористичним угрупуванням, ухваливши закон «Про тимчасово окуповану територію України».
4. Заборонити торгівлю товарами російського виробництва в Україні.
5. Позбавити банки Російської Федерації ліцензії та права працювати на території України, заблокувати російські платіжні системи.
6. Визнати АТО - війною, яка ведеться проти України країною – агресором – Російською Федерацією.
7. Взяти під контроль держави України стратегічні об’єкти, які перебувають в руках російського капіталу, націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни та регіонів і контролюються російським капіталом.
8. Вимагаємо від МВС України та Антитерористичний центр СБУ утриматися від силового протистояння всередині країни.

Та, у ході обговорень, депутат Віталій Діденко запропонував винести на розгляд 9 пункт - "Негайно ухвалити Закон України “Про заборону торгівлі з ОРДЛО". Депутати одноголосно підтримали пропозицію.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую