ye-logo.v1.2

Фатальна Бобочка. У Хмельницькому покажуть виставу хорватською мовою

Афіша 2328
Еція Ойданіч у ролі Бобочки
Еція Ойданіч у ролі Бобочки. Фото: надане організаторами фестивалю

До нас завітає відома актриса із Хорватії Еція Ойданіч.

20 квітня, окрім вистави “Квіти для Елджернона” у виконанні молдовського актора Олексія Штирбула, хмельницькі театрали побачать ще одну. Це вистава одного актора “Бобочка”, яку зіграє Еція Ойданіч. Актриса досить популярна у себе на Батьківщині, у її творчому доробку — понад 50 театральних та 20 кіноролей.


В основі сюжету вистави “Бобочка” — ідея з роману відомого хорватського письменника Мирослава Крлежа. Поставив її режисер загребського театру “Морузгва” Іван Лео Лемо.


Бобочка — це фатальна жінка, смілива і пристрасна, але в той же час холодна і жорстока. Вона намагається керувати чоловіками, але насправді вони впливають на її долю. Врешті-решт вона перестає зважати на соціальні умовності і моральні принципи і зазнає руйнації. Тим не менш жінка стає символом прагнення до вільного життя.
Вистава йде хорватською мовою без перекладу. Але на думку директора фестивалю “Відлуння” Володимира Смотрителя, це не проблема.


“Так виставу дивитися ще цікавіше. Адже коли ти не розумієш текст, то повністю занурюєшся у процес, включаєш уяву, стаєш співучасником того, що відбувається на сцені”, - запевняє пан Володимир.


Показ вистави “Бобочка” відбудеться у рамках міжнародного фестивалю моновистав “Відлуння”. Вистава пройде у театрі ляльок, початок о 20.00. Вхідний квиток — 50 грн. Квитки у касі монотеатру “Кут”, довідки за телефоном: 65-40-76.


Крім мисткині із Хорватії, у фестивалі беруть участь актори із Білорусі, Молдови та Німеччини. А відкривав фестиваль український актор Микола Козак виставою “Записки божевільного” за Миколою Гоголем.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую