ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Нива-В»: справжнє протистояння, бій до останнього та… (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 4335

Хмельничани в рідних стінах зіграли проти вінницької «Ниви-В», яку приїхали підтримати два автобуси фанів.

Матчі між цими клубами завжди носили принциповий характер. Їх давно прийнято називати подільським дербі. А тому й не дивно, що до Хмельницького приїхала неабияка підтримка «Ниви-В» з Вінниці. Та присутність майже ста фанів (а може й більше), не допомогла «Ниві» поїхати додому в гарному настрої.

Маючи певні кадрові проблеми, здавалося, наставник «Поділля» Аркадій Баталов навряд чи піде на якісь експерименти. Але те, що зробив тренерський штаб хмельничан здивувало багатьох. У стартовому складі «Поділля» вийшли одразу 5 футболістів, які ще за три години до поєдинку завершили переможну гру над ФК «Львів» в чемпіонаті України серед 19-річних юнаків. «Відпрацювавши» в U-19, в другій лізі ПФЛ на поле вийшли: Ян Морговський, Роман Худік, Андрій Ліповуз, Валерій Степаненко та Кирило Бабак. Щоправда, останній зіграв не довго – втома позначилася на його самопочутті, а тому на 25 хвилині його замінив Владислав Чуловський. Який, між іншим, також цього дня за 19-річних хмельничан.

Фанатські сектори. Ліворуч - "Ниви-В", праворуч - "Поділля".

Олексій Колесников вперше у цьому сезоні вивів "Поділля" в якості капітана команди.

Захищати ворота «Поділля» вперше у цьому 2017 році довірили Богдану Савчуку. І він, забігаючи наперед, сподівання виправдав. Вперше у цьому сезоні з капітанською пов’язкою вийшов Олексій Колесников. А ось Алішер Якубов залишився на лаві запасних. Там же опинилися й Олександр Музичук, Владислав Охрончук, Олександр Чернецький, Артем Макарченко. Останній, між іншим, також зіграв у першості U-19.

Ян Морговський на початку матчу ледь не втік від захисту "Ниви-В", але пробити по воротах йому не дали.

Вже з перших хвилин матчу стало зрозуміло – гості, які прагнуть вийти до першої ліги, приїхали перемогти. Вони раз за разом нагнітали ситуацію біля воріт Савчука, ось тільки завдати нормального удару не могли. «Поділля» провело не одну швидку контратаку. Щоправда, у завершальній стадії не вистачало хоча б удару по воротам. Та найнебезпечніший момент у першому таймі виник на 22 хвилині, коли пробивав гравець «Ниви-В» Дмитро Осадчий. Від голу «Поділля» врятувала поперечина.

Кирило Бабак (у білому) був замінений ще в першому таймі.

На 36 хвилині сталося те, що вже не раз було з «Поділлям». Команда залишилася в меншості. Другу жовту картку отримав Роман Худік.

Роман Худік був засмученим, коли його вилучили з поля, а "Поділля" залишилося в меншості.

Другий тайм став набагато важчим для господарів, ніж перший. По-перше, сил ставало все менше. По-друге, грати в меншості завжди не легко. Безумовно, для «Поділля» за таки обставин влаштовувала й нічия. А ось вінничанам потрібна була перемога. Тому й не дивно, що «Нива-В» всіма силами атакувала, а «Поділля» грало на контратаках. Іноді, навіть просто відбиваючи м’яч подалі від власних воріт. І декілька разів такі «відбивання» перетворювалися на небезпечні контратаки. Утім, голом у ворота «Ниви-В» не пахло.

Нгаха Колінс (у зеленому) "цементував" центр поля та не давав хмельничанам спокою.

Алішер Якубов вийшов на поле на 56 хвилині, замінивши Олексія Колесникова, та одягнув капітанську пов’язку.

Інша справа вінничани. Вони раз за разом турбували хмельничан. Та віддати належне господарям, вони трималися гідно. Доволі пристойно виглядав і захист «Поділля», особливо в центрі, де рали Дударенко та Гресь. Надійно захищав ворота і Савчук. А, коли і Богдан був безсилим, на хмельничанам допомагала стійка. Так було на 82 хвилині матчу, коли м’яч, після удару гостей, влучив у каркас воріт.

Андрій Ліповуз за один день зіграв у двох чемпіонатах України, провівши на футбольних полях понад 180 хвилин.

Андрій Муляр не часто з’являється в "основі" "Поділля", але в матчі з "Нивою-В" провів увесь матч.

Компенсовані арбітром 5 хвилин до основного часу видалися напруженими. І, що цікаво, хмельничани навіть могли вирвати перемогу наприкінці матчу. Адже двічі заробили право на кутовий біля воріт «Ниви-В». Але використати ці стандарти не змогли. У підсумку 0:0. Нічия, яка задовольнила «Поділля» та засмутила «Ниву-В».

Наприкінці матчу "Поділля" ще мало нагоди вирвати перемогу.

«Ми не використали своїми моменти і результат для нас, м’яко кажучи, дуже негативний», - після матчу сказав тренер гостей Володимир Горілий. Натомість його опонент, Аркадій Баталов, виглядав задоволеним. Ще б пак, граючи вдесятьох проти команди, яка бореться за путівку до першої ліги, його хлопці не програли. «Думаю, гра сподобалася глядачам, - сказав Аркадій Юрійович. – Але ми зараз працюємо на «два фронти» - U-19 та другу лігу. Я задоволений віддачею гравців».

Поділився своїми враженням і голкіпер «Поділля» Богдан Савчук. Він зізнався, що в першому таймі нервував, оскільки давно не грав на такому рівні. «Вийшов на удачу, так би мовити. В моєї мами сьогодні день народження, зробили їй подарунок», - посміхаючись сказав Богдан.

Наступний матч «Поділля» проведе на виїзді. Вже 8 травня хмельничани зіграють у Петровому з «Інгульцем-2», який посідає 5 місце. Хмельничани ж поки що останні – 17-ті. Але відстань до 15 місця лише два очки.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую