ye-logo.v1.2

Недоступні “Доступні ліки”: в аптеках області немає повного асортименту препаратів

1903
В рамках реалізації Урядової програма «Доступні ліки» на Хмельниччині виписано 92,5 тисячі пільгових рецептів
В рамках реалізації Урядової програма «Доступні ліки» на Хмельниччині виписано 92,5 тисячі пільгових рецептів. Фото: dyvys.info

25,5 тисяч пацієнтів уже отримали ліки по програмі.

Із 1 квітня в Україні діє Урядової програма «Доступні ліки». У Хмельницькій ОДА зазначають, що нею скористалося уже 25,5 тисяч пацієнтів області. Проте проблемним питанням залишається відсутність повного асортименту лікарських засобів в аптечній мережі.

“Центрами ПМСД укладено 168 договорів з аптечними закладами, що мають у своїй структурі 266 аптечних пунктів. Робота з укладення нових договорів триває. Уже виписано 92,5 тисячі пільгових рецептів, по 42,7 тисячі рецептів проведено відшкодування, що становить 46%. Кількість осіб, які отримали лікарські засоби по програмі склала 25,5 тисяч”, - додають у Хмельницькій ОДА.

За квітень використано 759,7 тисяч гривень. Станом на 15 травня – 967,8 тисяч гривень, що становить 56 % від місячного плану, оскільки фактична реалізація рецептів розпочалась в середині квітня місяця.

Довідково: програма “Доступні ліки” передбачає безкоштовний або з частковою доплатою відпуск лікарських засобів під час амбулаторного лікування хворих із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою за рецептами лікарів через аптечні заклади з подальшим відшкодуванням вартості їх за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую