ye-logo.v1.2

Справа розстрілу «майданівців»: в Міноборони утаємничили місце перебування хмельницького «сбушника»?

Євромайдан 4379
Події 19 лютого 2014 року в Хмельницькому назавжди закарбувалося в історію, адже тоді поранення отримали декілька майданівців, а для двох людей вони виявилися смертельними
Події 19 лютого 2014 року в Хмельницькому назавжди закарбувалося в історію, адже тоді поранення отримали декілька майданівців, а для двох людей вони виявилися смертельними. Фото: з архіву

Про це сьогодні заявили на брифінгу в Генеральній прокуратурі України.

П’ять років тому розпочалася Революція Гідності. І станом на сьогодні у справі щодо злочинів проти активістів Майдану, скоєних у 2013-2014 роках, визнано винними і винесено вироки 52 особам, 9 з яких засуджені до позбавлення волі. Про це сьогодні заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Нагадаємо, що смертельні постріли під час Революції Гідності пролунали не лише в Києві, а й в Хмельницькому. 19 лютого 2014 року під стінами обласного управління Служби безпеки України смертельно поранили двох людей - Людмилу Шеремет, якій саме сьогодні, 21 листопада, мало б виповнитися 76 років, та Дмитра Пагора. Серед підозрюваних - співробітник Центру спеціальних операцій «А».

Як заявив сьогодні начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, підозрюваний діючий працівник СБУ перебуває в розшуці, а, цитуємо: «його керівництво не знає, де він». Щоправда, заступниця Генерального прокурора України Анжела Стрижевська заперечила, зазначивши, що вказаний співробітник СБУ, за інформацією відомства, перебуває в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

«Особа в розшуку, яку кожен правоохоронець, який про це знає, зобов’язаний затримати, - продовжив Сергій Горбатюк. – Надходить відповідь (від СБУ – прим.авт.), що він направлений в ООС, про нього знають в Міністерстві оборони, а ми не знаємо, де він знаходиться. А Міністерство оборони надає відповідь, що це секретна інформація. І в нас зараз триває листування з цього приводу. Тобто, жодних реальних заходів на затримання особи не здійснюються».

Нагадаємо, нещодавно журналісти «Громадського» повідомили ім’я підозрюваного – ним наче є Віталій Тарадай. На сайті «МВС» у розділі розшук є дані, що ця людина оголошена в розшук Головним управління Нацполіції в Хмельницькій області в липні цього року. Йому інкримінують і вбивство через необережність, і перевищення службових повноважень із застосуванням зброї. Зауважимо і про те, що в червні цього року в Службі безпеки України розцінили підозру їхньому співробітникові, як сфабриковану справу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую