ye-logo.v1.2

Справа розстрілу майданівців: підозрюваного спецназівця відпустили на поруки

Євромайдан 2975
Суд вирішив відпустити підозрюваного на поруки
Суд вирішив відпустити підозрюваного на поруки. Фото: з архіву

Військова прокуратура змінила йому підозру і прибрала найтяжчу статтю.

Досі тягнеться розгляд справ щодо злочинів проти активістів Майдану, скоєних у 2013-2014 роках. Нагадаємо, що смертельні постріли під час Революції Гідності лунали не лише в Києві, а й в Хмельницькому. 19 лютого 2014 року під стінами обласного управління Служби безпеки України смертельно поранили двох людей - Людмилу Шеремет та Дмитра Пагора. Серед підозрюваних - співробітник Центру спеціальних операцій Віталій Тарадай.

Як сайт «Є» повідомляв раніше, підозрюваний діючий працівник СБУ ще в листопаді минулого року перебував в розшуку, а в Службі безпеки України розцінювали підозру їхньому співробітникові, як сфабриковану справу. Нині ж стало відомо, що уже відбулися судові слухання у справі підозрюваного в розстрілі активістів Євромайдану Віталія Тарадая, і суд відпустив його на поруки. Про це повідомляють Українські Новини.

Як зазначено в повідомленні, ще 21 червня 2018 року "альфівцю" співробітники Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури заочно повідомили про підозру по ч. 1 ст. 119 (вбивство з необережності), ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, що спричинило смерть потерпілого) та ст. 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. При цьому СБУ відправила бійця спецназу "Альфа" в службове відрядження в зону операції Об'єднаних сил (ООС). "Виїздом прокурорів Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України в район проведення ООС в Луганській області встановлено, що підозрюваний дійсно виконує свої службові обов'язки і проходить військову службу безпосередньо на лінії зіткнення з противником, поблизу смт. Станиця Луганська Луганської області", - сказано в матеріалах суду.

У той же час, повідомляють Українські новини, 20 грудня 2018 року військова прокуратура змінила підозру Тарадаю і прибрала найтяжчу статтю, а саме ч. 2 ст. 121, за якою передбачено до 10 років в'язниці.

Таким чином, тепер він підозрюється тільки в перевищенні службових повноважень, вбивстві з необережності і нанесенні тяжкого тілесного ушкодження з необережності. Максимальне покарання за ці злочини - 5 років в'язниці. 21 грудня 2018 року суд відправив "альфівця" під домашній арешт на строк до 8 січня 2019 року, але на початку січня відмовився продовжити цей запобіжний захід. Суд вирішив відпустити підозрюваного на поруки.

Нагадаємо, 18 грудня 2018 року Подільський районний суд Києва відмовився заарештувати колишнього начальника управління Служби безпеки України у Хмельницькій області Віктора Крайтора і обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую