ye-logo.v1.2

Справа розстрілу хмельницьких майданівців: апеляція по Крайтору та неоскарження по «альфівцю»

Євромайдан 2724
Невдовзі виповниться 5 років, а відповіді - хто винен у смертях людей під хмельницьким СБУ й досі немає
Невдовзі виповниться 5 років, а відповіді - хто винен у смертях людей під хмельницьким СБУ й досі немає. Фото: з архіву

Після обрання запобіжних заходів двом підозрюваним, не усі рішення були оскаржені.

Київський апеляційний суд розглянув скарги прокурорів на ухвалу слідчого судді Подільського районного суду Києва від 18 грудня 2018 року. Нею, нагадаємо, екс-керівнику управління СБУ в Хмельницькій області Віктору Крайтору обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Прокурори Циб та Кравченко, як йдеться в ухвалі апеляційного суду, просили застосувати до підозрюваного Крайтора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без можливості внести заставу. Суд відмовив у задоволенні клопотання.

А ось рішення Печерського районного суду Києва про те, щоб віддати на поруки затриманого бійця спецназу «Альфа» Служби безпеки України Віталія Тарадая, прокуратура не оскаржувала. Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України на запит РБК-Україна.

«Повідомляємо, що із урахуванням матеріалів, наданих стороною захисту під час судового засідання з розгляду клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу, підстави для подання апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва, якою стосовно зазначеного у запиті підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистої поруки, відсутні», - йдеться у відповіді.

Нагадаємо, Віктору Крайтору інкримінують статті 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), 119 ( Вбивство через необережність) та 365 (Перевищення влади або службових повноважень). У разі доведення вини йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Віталій Тарадай підозрюється в перевищенні службових повноважень, вбивстві з необережності і нанесенні тяжкого тілесного ушкодження з необережності. Максимальне покарання за ці злочини - 5 років в'язниці. 21 грудня 2018 року суд відправив «альфівця» під домашній арешт на строк до 8 січня 2019 року, але на початку січня відмовився продовжити цей запобіжний захід. Суд вирішив відпустити підозрюваного на поруки.

Довідково: 19 лютого 2014 року, після розстрілів учасників Революції Гідності в центрі Києва, учасники хмельницького Євромайдану пікетували будівлю обласного управління СБУ. Тоді вогнепальне поранення отримала Людмила Шеремет, яка через декілька днів померла в лікарні. А вже під вечір того дня вбили Дмитра Пагора. Віктор Крайтор тоді очолював управління СБУ, а Віталія Тарадая підозрюють у стрілянині, після якої загинула Людмила Шеремет.

Усі новини по темі читайте в рубриці "Євромайдан".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую