ye-logo.v1.2

У ДБР розповіли про розслідування справи хмельницького майдану

Євромайдан 2493
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба. Фото: dbr.gov.ua

Хочуть починати «з чистого аркуша»?

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що справи проти фігурантів справи розстрілу під стінами управління Служби безпеки України в Хмельницькому - Віктора Крайтора і Віталія Тарадая передані до ДБР.

«Позиція директора ДБР та всіх працівників, ми повинні почати розслідування кримінальних проваджень з чистого аркуша, тобто тих, які зареєстровані слідчими, передані нам після початку нашої роботи. Однак законодавець робить певні винятки», - пише «РБК-Україна», додавши, що «Генпрокурор може визначати підслідність кримінальних проваджень за ДБР».

До теми: Справа розстрілу хмельницьких майданівців: апеляція по Крайтору та неоскарження по «альфівцю»

Труба зазначив, що немає підстав говорити про необ'єктивність розслідування даного виробництва. «Кримінальні провадження згідно з постановою ГПУ були передані до ДБР. В даний час в одному з них виконуються вимоги ознайомлення підозрюваного з матеріалами, а в іншому - проводиться досудове розслідування», - додав він.
«Він заявив, що особисто заслухає стан досудового розслідування», - повідомляє «РБК-Україна».

Нагадаємо, екс-керівник СБУ Віктору Крайтору та співробітник «Альфи» Віталію Тарадаю є фігурантами справи подій, які сталися під час Революції Гідності в Хмельницькому 19 лютого 2014 року. Тоді декілька людей отримали вогнепальні поранення, а Людмила Шеремет та Дмитро Пагор – смертельні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую