ye-logo.v1.2

Справу хмельницького майдану не передавали до теруправління Державного бюро розслідувань

Євромайдан 3505
У ДБР підсумували перші результати роботи
У ДБР підсумували перші результати роботи. Фото: автора

ДБР розслідує злочини високопосадовців.

Кілька днів тому стало відомо, що справи фігурантів розстрілу під стінами управління Служби безпеки України в Хмельницькому - Віктора Крайтора і Віталія Тарадая передали до Державного бюро розслідувань. Однак, як повідомив директор ДБР, розташованого у Хмельницькому, Сергій Палатов, наразі справу хмельницького майдану не передавали для теруправління, нею займаються у столиці.

«Цієї справи немає у нашому територіальному управлінні. У разі, якщо керівництво органу досудового розслідування нашого центрального апарату визначить необхідність розслідувати цю справу на території міста Хмельницького, можливо, вона буде передана до нас. У цій справі є певні особливості і я не можу сказати більше ніж дозволяє кримінально-процесуальний кодекс», - додав Сергій Сергійович.

Нагадаємо, що трохи більше як два місяці у Хмельницькому працює Державне бюро розслідувань. Окрім Хмельниччини територіальне управління поширює свою діяльність на Вінницьку, Житомирську, Рівненську, Чернівецьку та області. Як повідомив перший заступник директора територіального управління ДБР розташованого у місті Хмельницькому Сергій Кушнір, за цих два місяці слідчі управління здійснюють досудове розслідування у 410 кримінальних проваджених, 325 кримінальних проваджень з вказаного масиву надійшли з інших органів, які проводили досудове розслідування у злочинах підслідних ДБР.

«85 кримінальних проваджень уже відкрито безпосередньо слідчими територійного управління. З них уже закінчено досудове розслідування й обвинувальні акти спрямовані на розгляд суду у 45 кримінальних провадженнях. Найбільше справ розслідуються, які стосуються правоохоронців – 130 кримінальних проваджень, а також тих, хто скоїв військові злочини - понад 270 проваджень», - зазначив Сергій Кушнір.

Додає, що з кожним днем теруправління нарощує свої потужності, все більше відкривається кримінальних проваджень. Окрім того, в період до 27 лютого ДБР у Хмельницькому має отримати з інших органів досудового розслідування усі справи розпочаті ними до 27 листопада, які відносяться до підслідності ДБР. Тому прогнозують, що до кінця року навантаження на слідчих зросте.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую