ye-logo.v1.2

Справа розстрілу хмельницьких майданівців: обвинувальний акт передали до суду

Євромайдан 2850
Обвинувальний акт щодо Віктора Крайтора передали до суду - Генеральна прокуратура України
Обвинувальний акт щодо Віктора Крайтора передали до суду - Генеральна прокуратура України. Фото: hromadske.ua

Якщо провину колишнього очільника обласного управління СБУ доведуть, то йому загрожує позбавлення волі.

«Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом подій, які мали місце 19 грудня 2014 року в Хмельницькому», - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури. Нагадаємо, тоді біля будівлі управління Служби безпеки України в Хмельницькій області смертельно поранили двох людей - Людмилу Шеремет та Дмитра Пагора. Ще декілька людей отримали поранення.

Як повідомили в Генпрокуратурі, обвинувальний акт щодо колишнього начальника обласного управління СБУ Віктора Крайтора за частинами 2 статті 365 (перевищення службових повноважень), частини 1 статті 119 (вбивство через необережність) та статті 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, скеровано до Хмельницького міськрайонного суду для розгляду по суті.

Розслідування цієї справи було завершене ще в лютому цього року, тоді й розпочали ознайомлення сторін провадження з його матеріалами. «У зв’язку із зволіканням стороною захисту, за клопотанням прокурора судом установлено підозрюваному і його захисникам строк ознайомлення до 22.06.2019, по завершенню якого обвинувальний акт невідкладно передано до суду», - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Якщо провину Віктора Крайтора доведуть у суді, то йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Нагадаємо, що раніше адвокат екс-керівника СБУ Лілія Дудко говорила, що її підзахисний давав наказ щодо вчинення попереджувального пострілу. «Якщо обвинувачення знайде належні докази, що існує причинно-наслідковий зв'язок між наказом Крайтора і пораненням цивільних осіб, які перебували біля приміщення УСБУ, тільки тоді ми зможемо говорити про причетність до травмування цих осіб», - слова Лілії Дудко наводив «5 канал».

Наразі у справі серед підозрюваних є ще боєць спецназу «Альфа» Служби безпеки України Віталій Тарадай. Чи передали обвинувальний акт щодо нього – невідомо.

Довідково: 19 лютого 2014 року, після розстрілів учасників Революції Гідності в центрі Києва, учасники хмельницького Євромайдану пікетували будівлю обласного управління СБУ. Тоді загинули Людмила Шеремет та Дмитро Пагор. За версією слідства, у людей стріляли з приміщення СБУ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую