ye-logo.v1.2

«Епоха Героїв» у Меджибожі: програма дводенного фестивалю

Культура 9395
Організатори обіцяють дводобовий інтерактив із середньовічним побутом та без пауз
Організатори обіцяють дводобовий інтерактив із середньовічним побутом та без пауз . Фото: ілюстративне pravda.if.ua

Середньовічний фестиваль відбудеться уже цими вихідними.

Протягом 10-11 серпня на Хмельниччині триватиме фестиваль середньовічної культури «Епоха Героїв». Відбудеться він на території Державного історико-культурного заповідника «Межибіж». Як розповів один з його організаторів Юрій Даценко, кілька років фестиваль у різних форматах мандрував іншими фортецями. Тепер фест знову повернувся до Меджибожа.

«Я долучився до створення першого фестивалю лицарської тематики у Меджибожі. Це було більше 15 років тому. Тоді лицарські бої були більше схожими на гру. Загалом перші три-чотири фестивалі такими і були: молодіжна тусовка, зібрання друзів. Фестиваль називався «Стародавній Меджибіж» і був приурочений Дню Незалежності. Учасники вже навіть не подавали заявки на реєстрацію, вони просто приїжджали. Але фестиваль зростав, і зрештою, він завершився. Завершилася його епоха з однією організаційною командою, з однією концепцією», - зазначив Юрій. 

Тепер організатори вирішили зробити середньовічний фестиваль за новою концепцією. «Неможливо повністю змінити ідею лицарського фестивалю. Все одно треба відштовхуватись від лицарського турніру. Це зареєстрований вид спорту, наймолодший в Україні, який прогресує шаленими темпами. По всьому світу такі захоплення переросли у стиль життя для багатьох людей, які займаються лицарством професійно. Ми будемо відштовхуватися від цього, - додає Юрій Даценко. – У нас буде професійний лицарський бій у різних номінаціях. Це повноконтактна видовищна сутичка, де адреналін зашкалює».

На фестивалі організують чимало локацій: атракції від всесвітньої федерації традиційної стрільби з луку; майстер-класи з гончарства, ковальства, танців, книгарства, лихварства; унікальні торгові локації; показовий середньовічний військовий табір; фотозони; футкорти та дитяча локація.

«У Бойових номінаціях беруть участь клуби військово-історичної реконструкції середніх віків та часів відродження з усієї України. Бійці закуті у справжні обладунки і використовують макети справжньої зброї. Змагання проходять за спортивними правилами у повну силу у декількох номінаціях за призовий фонд. Також буде проведенй міжнародний турнір з традиційної стрільби з лука», - зазначають організатори.

Танцювальна программа складається з двох частин: Tribal – шоу-виступи та майстер класи; Середньовічні танці та танці епохи відродження представлені професійними колективами.

Музичну програму складають колективи, які використовують середньовічні музичні інструменти, грають і інтерпретують середньовічну музику, кельтську, ірландську , скандинавську.

Чим ще дивуватиме туристів Меджибіж у 2019 році читайте в нашому матеріалі.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

Фото: з Фейсбук-сторінки фестивалю

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую