ye-logo.v1.2

Ламінована коса – дівоча краса

5585

В холодну і вітряну погоду, коли страждають, не лише настрій і самопочуття, але й волосся, ідеальний варіант його захистити – ламінування. Нова пропозиція зміцнення і захисту волосся у хмельницьких перукарнях і салонах краси з’явилася порівняно недавно.

Хоча у столичних цирульнях її активно застосовують вже близько двох років.
Ламінування – процедура преміям-класу, тому поки що охочих нею скористатися не дуже багато. Хоча панянки, які це вже зробили, запевняють, що їхнє волосся стало таким, як у дитинстві.
«Під час ламінування кожна волосина огортається плівкою, що дихає, – пояснює директор салону-перукарні при Академії перукарського мистецтва, що на Зарічанській, пані Світлана. – Ця непомітна плівка діє на пористу структуру волосся, розгладжує нерівності, роблячи кожну волосину гладкою на дотик, надаючи їй розкішного блиску, призупиняє вимивання фарби і добре закріплює барвник. При цьому дихає як волосся, так і шкіра голови. Окрім того, кожна волосинка потовщується мінімум на 10 відсотків, а отже, й зачіска стає об’ємнішою. У середньому ефект від ламінування минає за місяць. Втім, його можна повторювати».
«Процедура нешкідлива, натомість має легкий оздоровчий ефект, – розповідає директор салону «Світ краси», що на Соборній, пані Наталя. – Вона не дає волоссю пушитися, а кучері стають слухняними. Ламінування рекомендують для тонкого, пошкодженого, тьмяного і сухого волосся. Але це – не панацея. Якщо волосся хворе, проблемне, краще спочатку провести процедури лікування, реставрації, реконструкції волосся всередині, ущільнити його структуру, за необхідності виконати додаткову іонізацію волосся і тільки потім робити ламінування».
У ось перукарі салону краси «Персона», що на Проскурівській, перш ніж робити процедуру, радять завітати до них на безкоштовну наглядну консультацію. На ній ви зможете побачити пасма «до» та «після» ламінування. До речі, на здоровому волоссі жаданий ефект блиску буде майже непомітним. А товсте і важке волосся ламінація тільки обтяжить. Тож панянкам з розкішними косами воно не потрібне.
Для миття ламінованого волосся найкраще застосовувати спеціальні шампуні, зі зниженим вмістом лугу або шампуні для пофарбованого волосся. Маски і кондиціонери не забороняються – ламінування не постраждає. А ось миючі засоби для глибокого очищення – протипоказані.
Деякі жіночі журнали запевняють, що «заламінувати» косу можна і в домашніх умовах. Проте перукарі радять не експериментувати. У крайньому разі, хоча б один раз не поскупитися і сходити до хорошого майстра. Це дасть можливість не лише детально вивчити технологію виконання процесу, але й проконсультуватися у майстра. «Річ у тім, що перед ламінуванням необхідно провести діагностику структури волосся підібрати оптимальні продукти для очищення і живлення, дотриматися балансу вологості, – розповідає перукар салону краси «Персона» пані Аліна. – Лише в цьому випадку ламінування дасть приголомшливий ефект волосся, як у телевізійній рекламі!
Ціна ламінування залежить від вартості застосовуваних продуктів і визначається їх витратою, на що впливають довжина і стан волосся (пухке коротке волосся може взяти складу більше, ніж нормальне волосся середньої довжини). В середньому, за таку процедуру доведеться віддати 350 гривень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую