ye-logo.v1.2

Молдавські мититеї від Світлани Могільнікової

3854
Фото: Фото автора

учасниці телевізійного шоу «МастерШеф».

Березень – єдиний жіночій місяць, а в перший його день у Молдавії, Румунії та Білорусі святкується традиційне свято зустрічі весни – Мартениця. Символом цього свята є красива червоно-біла лялька виготовлена з ниток. Цього дня усі гуляють і їдять чимало смакоти, наприклад Мититей. Це молдавські маленькі ковбаски без оболонки. Зазвичай їх готують на грилі, але можливий варіант приготування в домашніх умовах.
Інгредієнти:
Свинина (свіжа) – 500 гр.
Яловичина (свіжа) – 500 гр
Сіль, перець чорний за смаком, перець горошок – 10-15 штук.
Сода на кінчику ножа,
Крохмаль 1,5-2 ст. л.,
Молоко – 0,5-1 склянки,
Цибуля ріпчаста 2 шт.,
Лавровий лист,
Часник 5-10 зубчиків залежно від розміру.
Фарш : м'ясо двічі пропускаємо через дрібну м'ясорубку, додаємо соду, сіль, перець, крохмаль і подрібнений часник. Поступово замішуючи фарш, додаємо молоко. Фарш добре перемішуємо, накриваємо плівкою і залишаємо у холодильнику на кілька годин. З охолодженого фаршу через спеціальну насадку для ковбаси виготовляємо невеликого розміру ковбаски. Для зручності руки можна змастити олією.
Готові ковбаски обсмажуємо на швидкому вогні з усіх боків до рум'яної корочки і викладаємо до каструлі з товстим дном. Нарізаємо кільцями цибулю, викладаємо поверх мититеїв, додаємо перець горошком і лавровий лист.
Все це заливаємо окропом і досолюємо за смаком.
Закриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь даємо покипіти 30 хвилин.
Мититеї можна подавати із зеленим горошком і цибулею.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую