ye-logo.v1.2
18 Серпня, 2019

Вертута – смачна випічка під час посту

Ангеліна Мовчан 5108

Не вірите, що у піст можна смакувати булочками?

Переконайтеся самі.

Вертута - смачна випічка під час посту.

Тісто: беремо півкілограма борошна, поступово вливаємо одну склянку води. Додаємо щіпку солі і 3 столових ложки соняшникової олії. Замішуємо некруте тісто і ставимо його в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом готуємо начинку: яблука натираємо на терці й змішуємо їх із цукром і корицею. До речі, в якості начинки може бути варена картопля зі смаженими грибами та цибулею.
Приготування: тісто, після охолодження, ріжемо на декілька частин. Розкачуємо тонким слоєм, накладаємо начинку і згортаємо в рулет. Змащуємо соняшниковою олією і випікаємо в духовці впродовж 25 хвилин при 200 градусів. Після випікання дати «Вертуті» трохи остигнути, посипати цукровою пудрою. Смачного!

Випікала Світлана МОГІЛЬНІКОВА.
 

Читайте новини на нашому Телеграмі

Коментарі:

До теми

Популярні новини

Останні оголошення

  Так  Ні, дякую