Гаряча тема:
- Війна
Вертута – смачна випічка під час посту
Не вірите, що у піст можна смакувати булочками?
Переконайтеся самі.
Вертута - смачна випічка під час посту.
Тісто: беремо півкілограма борошна, поступово вливаємо одну склянку води. Додаємо щіпку солі і 3 столових ложки соняшникової олії. Замішуємо некруте тісто і ставимо його в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом готуємо начинку: яблука натираємо на терці й змішуємо їх із цукром і корицею. До речі, в якості начинки може бути варена картопля зі смаженими грибами та цибулею.
Приготування: тісто, після охолодження, ріжемо на декілька частин. Розкачуємо тонким слоєм, накладаємо начинку і згортаємо в рулет. Змащуємо соняшниковою олією і випікаємо в духовці впродовж 25 хвилин при 200 градусів. Після випікання дати «Вертуті» трохи остигнути, посипати цукровою пудрою. Смачного!
Випікала Світлана МОГІЛЬНІКОВА.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: