ye-logo.v1.2

Курочка у шкірочці,

4636

або курячі гомілки у тісті від Світлани Могільнікової, учасниці кулінарного шоу «МастерШеф»

Курячі гомілки у тісті готуються швидко і не потребують багато інгредієнтів. Виглядає страва досить ефектно, а на смак ще розкішніша. Може слугувати як буденним наїдком, так і стравою для званої вечері.

Інгредієнти: курячі гомілки, картопля, корінь селери, шампіньйони, листкове дріжджове тісто, яйце, вершкове масло, рослинна олія, перець, сіль.
Для маринаду: мед, гірчиця, суміш прованських трав.

Приготування: Ніжки ретельно очистити від пір’я, загрубілої шкіри і промити. Замочити їх у холодній воді для того, щоб «вимочити» із нього всю хімію. Через годину воду злити, і ніжки ще раз ретельно промити. Готові гомілки перемішати з маринадом, закрити ємність кришкою або харчовою плівкою і поставити у холодне місце на 2-3 години. Якщо ніжки залишати у маринаді на ніч, то їх обов’язково потрібно поставити у холодильник.
Тим часом, картоплю і корінь селери почистити, відварити до готовності, розім'яти, додати молоко, маленький шматочок масла, при необхідності підсолити і зробити пюре. Цибулю почистити і дрібно порізати. Гриби покришити на мілкі шматочки, викласти на сковорідку, посолити і обсмажити до готовності разом із цибулею.
Курячі гомілки обжарити з обох боків на сковорідці.
Тісто порізати на квадратики, розкачати, зверху викласти пюре з грибами і встромити гомілку кісточкою вгору. Зібрати довкола кісточки тісто, щоб гомілка і пюре виявилися в мішечку. Викласти «мішечки» на деко, змастити збитим яйцем тісто і поставити випікатися на півгодини у заздалегідь розігріту духовку до 190 градусів. Подавати на стіл гарячими. Приємного апетиту!
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую