Гаряча тема:
- Війна
Курочка у шкірочці,
або курячі гомілки у тісті від Світлани Могільнікової, учасниці кулінарного шоу «МастерШеф»
Курячі гомілки у тісті готуються швидко і не потребують багато інгредієнтів. Виглядає страва досить ефектно, а на смак ще розкішніша. Може слугувати як буденним наїдком, так і стравою для званої вечері.
Інгредієнти: курячі гомілки, картопля, корінь селери, шампіньйони, листкове дріжджове тісто, яйце, вершкове масло, рослинна олія, перець, сіль.
Для маринаду: мед, гірчиця, суміш прованських трав.
Приготування: Ніжки ретельно очистити від пір’я, загрубілої шкіри і промити. Замочити їх у холодній воді для того, щоб «вимочити» із нього всю хімію. Через годину воду злити, і ніжки ще раз ретельно промити. Готові гомілки перемішати з маринадом, закрити ємність кришкою або харчовою плівкою і поставити у холодне місце на 2-3 години. Якщо ніжки залишати у маринаді на ніч, то їх обов’язково потрібно поставити у холодильник.
Тим часом, картоплю і корінь селери почистити, відварити до готовності, розім'яти, додати молоко, маленький шматочок масла, при необхідності підсолити і зробити пюре. Цибулю почистити і дрібно порізати. Гриби покришити на мілкі шматочки, викласти на сковорідку, посолити і обсмажити до готовності разом із цибулею.
Курячі гомілки обжарити з обох боків на сковорідці.
Тісто порізати на квадратики, розкачати, зверху викласти пюре з грибами і встромити гомілку кісточкою вгору. Зібрати довкола кісточки тісто, щоб гомілка і пюре виявилися в мішечку. Викласти «мішечки» на деко, змастити збитим яйцем тісто і поставити випікатися на півгодини у заздалегідь розігріту духовку до 190 градусів. Подавати на стіл гарячими. Приємного апетиту!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: