ye-logo.v1.2

Хмельницьким депутатам дозволили бути "кнопкодавами" (ВІДЕО)

Політика 3503

Голова обласної ради стверджує, що голосувати за «себе і того хлопця» – це нормально.

В ході пленарного засідання сесії Хмельницької облради, після свого звіту про роботу, Микола Дерикот, відповідаючи на запитання депутатів про «кнопкодавство» зазначив, що немає жодного документу, який не дозволяє цього робити. 
«Депутати обласної ради, на відмінну від народних депутатів, працюють на громадських засадах, – зазначив Микола Васильович. – Тому говорити сьогодні про те, що я, як голова ради, можу когось покарати за те, що голосує за нього хтось, то норми такої немає. Це право кожного депутата і кожного громадянина».
Цим правом, як видно на відео, хмельницькі обранці, користуються активно.
За словами голови облради, депутати, які не з'являються на сесії, повинні відкликати свій голос, а ті, які сумлінно працювали на комісіях, розібралися в усіх питаннях, які виноситимуться на пленарне засідання сесії, але не мають можливості бути присутні особисто, можуть попросити свого колегу проголосувати за нього. «Вважаю це виправданим. До того ж, я не можу тримати за руку кожного депутата. Можу лише назвати прізвища тих, хто взагалі не з’являється на засіданнях сесії», – додав Микола Дерикот.
І таки назвав. За його словами, серед народних обранців Хмельниччини є, як мінімум четверо депутатів-прогульників: Михайло Гвоздьов, висунутий політичною партією «Фронт змін», член депутатської фракції політичної партії «Фронт змін», Андрій Гордійчук, висунутий обласною партійною організацією Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина», член депутатської групи «Будуємо Хмельниччину разом», Вадим Лейві, висунутий обласною партійною організацією Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина», позафракційний та Михайло Стаднік, висунутий обласною організацією партії промисловців і підприємців України, позафракційний, який, як відомо, він вже майже рік проживає у Швейцарії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую