ye-logo.v1.2

Затримано підприємливу бізнес-вумен,

Політика 1742

яка переправляла за кордон деревину з підробленими документами

Упродовж 2007-2008 років приватний підприємець З. перевозила з України до Західної Європи контрабандну деревину. Сировину вона закупляла за готівку в комунальних господарств та приватних осіб. Підробляючи супровідні документи на оброблену деревину, жінка збувала її англійським та французьким підприємцям. Причому, в більшості випадків жодних документів на закуплену деревину не було, і їх майстерно підробляв знайомий махінаторки Б. Та так вдало, що впродовж майже двох років працівники пунктів пропуску українських митниць не могли відрізнити підроблені печатки, підписи та інші атрибути від справжніх.
Як повідомили нам у прес-групі управління СБУ у Хмельницькій області, схема переправки контрабанди була досить поширеною. Уклавши договори на постачання лісу з підприємствами Англії та Франції, З. через різні пункти пропуску вітчизняних митниць переправляла деревину, яку супроводжували всі необхідні документи. Однак слідство з’ясувало, що майже всі товаросупровідні документи були фіктивними.
... Так за одним контрактом до Англії потрібно було перевезти лісу на суму 100 тисяч євро (!). На час затримання жінка вже зуміла відправити замовникам 20 вантажних машин заготовок свіжорозпиленого дуба. Залишки деревини загальною вартістю 605 тисяч гривень конфісковано.
... Шепетівський міжрайонний суд засудив З. до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік. Її колега Б. отримав 2 роки позбавлення волі з випробувальним строком 1 рік.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую