ye-logo.v1.2

Хмельницька «шістка» проголосувала «за» диктатуру

Політика 8081
Фото: expres.ua

Закон «Колесніченко-Олійника», який відразу нарекли «диктаторським», підтримали шестеро Хмельницьких депутатів. Четверо, за даними офіційного сайту Верховної ради, були відсутніми, а один – не голосував.

Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» 16 січня, шляхом голосування руками, прийняли депутати Партії регіонів та КПУ.
Автори законопроекту, регіонали Вадим Колесніченко та Володимир Олійник, серед інших правок, внесли до нього такі статті, які передбчають покарання за наклеп, тобто «умисне поширення завідомо недостовірних відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи». Покарання за такі дії – штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року. А ось за наклеп, який «публічно демонструється, в засобах масової інформації або в мережі Інтернет, а так само вчинений особою, раніше судимою за наклеп», автори передбачили штраф «від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до одного року».
У пояснювальній записці до цього закону вказано також, що «соціальні мережі в Інтернеті використовуються як високотехнологічний інструмент для поширення цих ідей і розпалювання ворожнечі на соціальному, національному, політичному та мовному ґрунті. Все частіше лунають заклики до нетерпимості, ворожнечі, ненависті та насильницької зміни влади і конституційного ладу». З цих, та інших причин Колесніченко-Олійник пропонують «констатувати, що вказані явища та події не мають нічого спільного з мирним протестним рухом» та, як і в інших країнах світу вести «боротьбу з проявами екстремізму, вандалізму, розпалюванням ворожнечі між своїми громадянами».
З одинадцяти обранців, які представляють у Верховній раді Хмельниччину «за» дидктаторський закон проголосували Віктор Бондар, Олександр Герега, Сергій Буряк, Ольга Борита, Василь Кравчук та Сергій Лабазюк. Володимир Мельниченко не голосував, а Ігор Сабій, Олександр Мирний, Олександр Корнійчук та Олег Лукашук – «відсутні».


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую