ye-logo.v1.2

Автомобілісти сказали владі: «Дістали»!

Політика 2124

5 лютого на головній площі області пройшла акція протесту

Ще зранку того дня в Хмельницькому було дуже гамірно – таксисти та прості автомобілісти їздили та сигналили на всю... «Фінішом» був майдан Незалежності, куди з’їхалося до ста автомобілів. Однак, з самого початку потрапити автівкою на майдан було доволі проблематично – інспектори Державтоінспекції не дозволяли. Розпочався справжній штурм! Деякі автомобілі проривалися тротуаром. Інші водії – відтягуючи даішників зі свого шляху, давали таким чином коридор для проїзду своїм «колегам». Невдовзі вулиця Гагаріна (від обласної філармонії до перехрестя з вулицею Грушевського) була перекрита даішниками. Хто дав команду не пускати автомобілі цією вулицею, з’ясувати не вдалося. Однак, як зазначив виконуючий обов’язки начальника міського відділу ДАІ Валерій Вовчемис, рух обмежили, оскільки люди стояли не лише на майдані, а й на проїжджій частині. «Це потрібно, щоб ніхто ні на кого не наїхав, – пояснив Валерій Миколайович. – Всіх, хто мав бути тут, ми запустили». Те, що автомобілісти виїхали на площу, за словами даішників, є порушенням правил дорожнього руху. Можливо, тому перший водій, чиє авто виїхало на майдан, «отримав» протокол про адміністративне правопорушення зі штрафом у 255 гривень. Через годину всі протестуючі скинулися грошима на штраф, і водій вирушив оплачувати його. «Не влаштовуйте клоунаду, – закликав автомобілістів начальник міської міліції Сергій Мельник, до якого наближався натовп на чолі із водієм-порушником, який ніс правоохоронцям 255 гривень, що лежали в його шапці. – Зараз розберемося. Підійдіть до начальника ДАІ, він змінить вам міру покарання на попередження». Декілька хвилин дискусій завершилися заміною штрафу на попередження…
Насамкінець, учасники акції, переважна більшість яких була таксистами, підписали звернення до представників влади, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів, яке передали заступнику голови Хмельницької облдержадміністрації Віктору Коліщаку. Автомобілісти вимагають відмінити тимчасові талони на керування, відмінити новий транспортний збір, переглянути кредитну політику банків, змінити дорожню розмітку та розміщення знаків у Хмельницькому, врегулювати ціни на паливно-мастильні матеріали, скасувати вимогу обклеювання машин таксі «кубиками» при ліцензуванні. «Чому я маю клеїти на власне авто якісь кубики? – обурюється водій таксі Валерій. – «Шашечки» стоять, цього досить. Влітку поїду на море з дитиною і дружиною… я що бовдур якийсь їздити з тими кубиками?!»
Якщо вимоги протестуючих не будуть виконані, вони обіцяли не лише поїхати в столицю, а й рух перекрити… До речі, за словами деяких водіїв, директори певних служб таксі Хмельницького заборонили в радіо-ефірі своїх служб говорити про те, що на майдані відбувається акція протесту. А тому, на думку самих мітингуючих, якби всі таксисти знали про неї, то на головній площі області зібралося би набагато більше машин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую