ye-logo.v1.2

Підприємці-спрощенці вийшли на майдан

Політика 1265

Вони вимагають скасувати постанову Кабінету Міністрів України, за якою потрібно сплачувати додаткові гроші до Пенсійного Фонду

Починаючи з травня, набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14 квітня № 366 «Про сплату внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування фізичними особами – суб’єк-тами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування». За цим документом підприємці, які сплачують єдиний та фіксований податки, зобов’язані сплачувати до Пенсійного фонду України страхові внески, щомісячний розмір яких не може становити менше мінімального розміру страхового внеску за кожну особу, з урахуванням частин фіксованого та єдиного податку, що перераховується органами Державного казначейства України на рахунки органів фонду у розмірі відповідно 10% та 42 %. Отож виходить, що підприємці мають сплачувати до Пенсійного фонду у травні-червні – 207,5 гривні, липні-вересні – 209,16 гривні, жовтні-листопаді – 215,8 гривні, у грудні – 222,11 гривні. Як пояснили кореспонденту «Є Поділля» в обласному управлінні Пенсійного фонду України, підприємцям фіксованого патенту, вартість якого складає 60 гривень, в травні-червні потрібно перерахувати до пенсійного 201,5 гривні, оскільки 10 відсотків з 60 гривень автоматично перераховуються. А підприємцям, які на єдиному податку, вартість якого становить 200 гривень – 121, 61 гривні, оскільки 42 відсотки з 200 гривень вже «пішли» на рахунки Пенсійного фонду.
15 травня в обласному центрі на майдан Незалежності вийшли підприємці. Вони не згодні з такою постановою Кабінету Міністрів. Подібні кроки уряду в умовах кризи підприємці називають неконституційними і вимагають відмінити рішення, яке, на їх думку, знищує малий та середній бізнес.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую