ye-logo.v1.2

«Є проблеми з наповненням державного бюджету», –

Політика 1586

заявив голова Державної податкової адміністрації в Хмельницькій області Михайло Кацан

Разом з тим, головний фінансовий документ, а точніше виконання наповнення його податківцями області, виконується. «За п’ять місяців забезпечення надходжень до місцевих бюджетів склало 106 відсотків, – зауважив Михайло Богданович. – По загальному фонду держбюджету ми також забезпечили виконання. Хоча рівня минулого року не досягнули». Щоб покращити ситуацію, податківці працюватимуть, в першу чергу, з тими, хто ухиляється від сплати податків.
«Ми запрошуємо до себе платників податків, не приховуючи від них схему ухиляння від сплати податків, пропонуємо виправити ситуацію», – каже головний податківець області. А схем, між іншим, чимало. Зокрема, з мінімізації податкових зобов’язань з податку на додану вартість (ПДВ) та безпідставного відшкодування ПДВ. «На рівні держави кожна п’ята гривня до відшкодування заявлена незаконно, – продовжив Михайло Кацан. – Зі 180 мільйонів гривень, заявлених до відшкодування на Хмельниччині, за п’ять місяців цього року з бюджету відшкодовано 85,7 мільйона гривень, тоді як в минулому році було майже вдвічі менше. Але на це є об’єктивні причини. Лише чого вартий один Кам’янець-По-дільський цементний завод, де зараз йде оновлення виробництва й сума інвести-ційного проекту сягає двох мільйонів євро».
Михайло Кацан підкреслив, що податкова звітність ретельно відслідковується управлінням оподаткування юридичних осіб. Після того платники, які потрапляють у групи ризику щодо мінімізації чи приховування від оподаткування, перевіряються управлінням податкового контролю, звідки матеріали про недисциплінованих платників надходять до податкової міліції. За результатами розслідування порушуються кримінальні справи. Зокрема, директора Новоушицького комбінату хлібопродуктів рішенням суду позбавили волі на 9 років з конфіскацією майна. «Я хотів би, щоб всі платники податків зрозуміли, що ми бачимо всю їхню діяльність, і рано чи пізно вони можуть «відповісти» за свої незаконні дії», – заявив голова Державної податкової адміністрації в Хмельницькій області. 




Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую