ye-logo.v1.2

Йосип Вінський: «Не підтримаю ні Януковича, ні Тимошенко»

Політика 1444

Народжений у Лошківцях Дунаєвецького району екс-міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський завітав до Хмельницького. Його візит був пов’язаний із відкриттям офісу міського комітету народно-патріотичного об’єднання «За демократію і справедливість», яке нещодавно створив Йосип Вікентійович. У Хмельницькому ж цю громадську організацію очолив 32-річний Іван Костяшкін, викладач Хмельницького університету управління та права.
«Ми не є політичною силою, – заявив Йосип Вінський. – Але не приховую того, що в майбутньому плануємо нею стати. Однак для початку потрібно створити потужну структуру, яка формуватиметься знизу. Тоді й ставитимемо питання переформатування у політичну партію». Поки що ж, на переконання екс-міністра транспорту, його організація залишається осторонь від виборчого процесу. Тобто, на вибори йти не готується.  Натомість питання президентських перегонів пан Вінський не оминув. «Я не буду балотуватися в президенти, - зазначив Йосип Вікентійович. – І я проти сьогоднішньої влади в образі Тимошенко, і проти сьогоднішньої опозиції в образі Януковича. Наша організація повинна об’єднати тих людей, які зрозуміли, що за такої системи влади країна існувати не може. Ми будемо шукати політика, який здатний об’єднати людей. Я не називаю прізвища, тому що ще не розпочався виборчий процес. Та й рішення про підтримку будь-кого з кандидатів у президенти організацією ще не приймалося. Хоча я  робитиму все, щоб об’єднати таких кандидатів, як Тігіпка, Яценюка, Гриценка, Богословську та інших, щоб від них був єдиний кандидат. І те, що потрібно радикально «освіжити» владу – в цьому впевнений. Якщо нам вдасться сформувати третю силу, яка вийде в другий тур президентських виборів, то вона обов’язково переможе».
Йосип Вінський висловив здивування, що, за даними соціологів, чотири відсотки українців довіряють парламенту, а лідерам партій, які є в Верховній Раді, понад сорок відсотків. «Погодьтеся, що є алогічність, – констатує наш земляк. – Адже половина українців не довіряють нинішнім лідерам. З цього я роблю висновок, що люди шукають заміну політичній еліті. І це є логічно. Тому ми маємо знайти рецепт – як задовольнити політичні потреби цих людей». Між іншим, розмірковуючи на тему майбутніх президентських виборів, екс-міністр жодного разу не назвав прізвища діючого гаранта Конституції – Ющенка. Чому? Вінський пояснив журналістам: «Він чинний Президент, і його участь у виборах є логічною. Я ж назвав вам два прізвища, проти яких виступаю категорично. Проти Ющенка я не виступаю».




Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую