ye-logo.v1.2

Всі... в суд!

Політика 1559

Саме туди порадила звертатися депутатам обласна прокуратура, натомість народні обранці запросили правоохоронців для «розборок» на позач

Ще в сесійних кулуарах було помітно, що Іван Рудик якийсь «накручений». «Напевне, буде драчка», – промайнуло. І думки справдились. Ще би – той самий Іван Леонтійович ледь не сходу заявив, що хоче віддати свій депутатський мандат, або прикуватися кайданами десь біля Генпрокуратури. «Бо не в силах терпіти цієї брехні та нашого безсилля...». До таких заяв його підштовхнув перший заступник обласного прокурора, з яким вже довелося «схрестити списи» на депутатських комісіях. Той самий Валентин Твердохліб викликав бурю емоцій й інших депутатів на початку сесії.
Нагадаю: минулого разу народні обранці запросили на зустріч прокурора області, бо вважають неналежним реагування цієї структури на їхні актуальні запити. Тож перший заступник прокурора запевняв присутніх, що всі відповіді, які їм надсилає прокуратура, є виваженими, а не формальними відписками, як твердить дехто.
«По ваших зверненнях ми проводимо ретельні перевірки. У нас є вироблена позиція щодо всіх запитів, і ми її будемо відстоювати, – говорив Валентин Твердохліб. - А якщо вам щось не подобається - звертайтеся до суду. Не можу погодитися з думкою окремих депутатів, що немає співпраці між радою та прокуратурою! Вона є, і відбувається в межах закону». Доповідь обурила депутатів. «Нашоукраїнець» Олесь Вітряний підкреслював: «лише 8 із 115 запитів прокуратура визнала вмотивованими і зупинила беззаконня. Якщо так поводяться з обласними депутатами, то чого чекати пересічному подолянину?». Яскравий приклад навів і представник БЮТ Володимир Кулаков: «У пологовому два роки тому померла жінка. Відкрили справу. Тягнули-тягнули... Пишу в прокуратуру з вимогою прояснити затримку. Вони дають відповідь, мовляв, справа розслідується і контролюється. Потім дізнаюся в міліції, що вона вже місяць, як закрита взагалі! Ми тут, грубо кажучи, як Павлики Морозови. Несемо в прокуратуру інформацію про порушення закону, якої вона з певних причин не має! Тож хапайтеся за неї, робіть щось! Але ні, там байдужі до всього, що робиться в нашій області!».
Присутній на сесії нардеп Олександр Буджерак також не змовчав, розповівши про хабарника, котрому за 5 хабарів, причому, доведених, дали умовний термін. «Хіба його відпустили за гарні очі? – запитував Сан Санич. – Ні, тому, що вже, напевне, хтось посіяв і в суді, і в прокуратурі». І голова обласної ради Іван Гладуняк не втримався від запитань до прокурора: «Ми говорили питання про зловживання посадовим становищем прокурора Кам’янець-Поділь- ського району. Я зустрічався з цього приводу з прокурором області, написав в Генпрокуратуру. Звідти відповіли, що область має провести внутрішнє розслідування. Аж раптом виявилося, що наші претензії обласна прокуратура «відфутболила»... в район. Як, скажіть, прокурор може перевірити сам себе?». Зрештою, після тривалих дебатів присутні на сесії вирішили провести незабаром позачергову сесію. І розглянути всі скандальні запити в присутності представника Генеральної прокуратури України. За це проголосувало 62 депутати. На цій же сесії було прийнято програму реформування закладів для дітей-сиріт, заслухано звіт державної адміністрації про заходи щодо підвищення заробітної плати в області. А також перейменовано Хмельницький обласний музично-драматичний театр. Тепер він носитиме ім’я основоположника українського театру Михайла Старицького, а не Григорія Петровського.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую