ye-logo.v1.2

«Не духовні процеси» на Різдво у залі засідань Хмельницької облради

Політика 2844
Депутати-свободівці заблокували робоче місце голови облради
Депутати-свободівці заблокували робоче місце голови облради. Фото: Володимира Гординського

Поки більшість українців готувалися до Святвечора, депутати Хмельницької обласної ради ще ділили бюджетні гроші, блокували трибуни і махали пальцями в бік центральної влади.

   Третя позачергова сесія зібралася 6 січня, щоб прийняти зміни до обласного бюджету, а саме збільшити доходи на понад 81 мільйон гривень.
   Але скориставшись нагодою, що депутати працюють, колеги-свободівці вирішили окрім бюджету, внести до порядку денного ще два звернення до центральних органів влади. Першим зверненням вони захотіли відправити Уряд у відставку, а другим – змусити Президента, Прем’єр-Міністра та Голову Верховної ради «негайно переглянути закони України «Про державний бюджет 2016», зміни до податкового та бюджетного кодексів.
Та, чи то в обласних депутатів не було бажання перед Святвечорем працювати довше, чи вони не хотіли «заїдатися» з Урядом, але звернення до порядку денного не внесли.
   «Немає звернення немає й бюджету» вирішили свободівці і, після короткої перерви, заблокували робоче місце голови ради.
   Діватися депутатам нікуди – обидва звернення включили до порядку денного.
   Перше, про відставку Уряду прийняли. А ось друге вирішили доопрацювати.
   Депутат Іван Гладуняк переконаний – обидва звернення політичні і приймати їх недоцільно, бо «як потім йти до Уряду і «вибивати» гроші на область.
   «Ці два звернення чисто політичні рухи. Ми не повинні приймати звернення тому, що якась політична сила заставила це зробити. Вже сьогодні серед колег ми чуємо докори: А давайте послухаємо, як працював генпрокурор Махніцький від «Свободи»? Скільки він олігархів посадив? Давайте подивимося, як працював Міністр аграрної політики від «Свободи» Швайка? Шановні, ми перетворилися в політичний орган! Нам пишуть, а ми приймаємо. А вони (в Уряді – авт.) там читають і будуть враховувати це при перегляді бюджету! Виглядає так, ніби ми отримали доручення від адміністрації Президента «мочити» Яценюка. Подивимося, коли будуть прийматися зміни і доповнення до бюджету, скільки після цього нашій області дадуть: сто мільйонів, чи п’ять всього!» – пояснив Іван Васильович.
Внести правки кожної фракції до звернення, яке запропонували депутати від «Свободи», запропонувала голова фракції «За конкретні справи» Неоніла Андрійчук.
   «Пропоную приймати це звернення на наступній сесії. Нам його роздали зараз у залі. Для того, щоб воно було справді зверненням від депутатів обласної ради, його треба доопрацювати, щоб ми могли усі долучитися до цього звернення і внести свої зміни», – зазначила Неоніла Андрійчук.
   Олександр Драган й взагалі назвав усі ці процеси «не духовними» і закликав колег «не продавлювати» такі рішення погрозами і шантажем.
   «Прошу, щоб в такі великі свята не призначали засідання, щоб люди могли спокійно піти на службу Божу, а не займалися тут незрозуміло чим. Тим більше ми бачимо, що процеси тут відбуваються не духовні. Було б краще, якби ми такі рішення приймали в процесі дискусії, обговорення, переконання один одного, а не залякування, шантажу та інших некультурних речей. Давайте будемо показувати, що ми нація культурна. Рішення важливе і потрібне, але якщо воно буде продавлюватися таким способом, то я особисто з принципів буду голосувати проти. Ті процеси, які в країні відбуваються, вони саме заради таких методів і відбуваються. Ми ж хочемо показати що ми нація культура і європейська», – сказав Олександр Драган.
   На тому й зійшлися. Друге звернення прийматимуть на наступній сесії. Тим часом, голова облради привітав усіх зі святами, перепросив, що у свята довелося працювати і побажав депутатам гарної коляди.
   «Хай з Різдвом Христовим розквітне для вас кожна днина, хай Вифлеємська зірка освітить шлях до благополуччя і процвітання і поверне наших хлопців живими і неушкодженими додому. Мирного неба, Божої благодаті і успіхів у добрих починаннях», – побажав Михайло Загородний.
   Наступна сесія, за попередніми даними, відбудеться 17 лютого.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую