ye-logo.v1.2

На Красилівщині у недбайливих господарів вилучають землі

Політика 1358
Фото: Департамент екології та природних ресурсів

Майже на сімсот гектарів зменшилися нинішньої весни посівні площі товариства з обмеженою відповідальністю «Подільський край» Красилівського району. За нераціональне використання у недбайливих господарів їх вилучило управління Держкомзему. Це землі державної власності, тобто запасу і резерву, що розташовані за межами населених пунктів Глібківської, Заслучненської, Заставківської, Митинецької та Печеської сільських рад.
Під приціл Держкомземівців потрапило також товариство з обмеженою відповідальністю «Стіомі холдінг», яке орендує земельні паї селян Волицької та Чернелівської сільських рад загальною площею понад півтори тисячі гектарів. У минулому році урожай кукурудзи збирали на них взимку, а значна частина земель взагалі не оброблялась. Та й донині угіддя невиорані.
– Багатоплановість експлуатації землі як об’єкта господарської діяльності людини, її обмеженість у просторі, незамінність, не відтворюваність висувають на перший план проблему раціонального її використання та охорони. Актуальність цієї проблеми ще більш зростає у зв’язку з науково-технічним прогресом, ростом виробничих сил, які потребують залучення в господарське користування нових земельних ресурсів. Тому й проводимо регулярні перевірки, за наслідками яких недбайливих господарів позбавляємо права користуватися землею, – говорить тимчасово виконуючий обов’язки голови Красилівської райдержадміністрації Василь Шуляк.
Ряд порушень щодо ефективного використання земель виявлено й у індивідуальних власників земельних паїв. Матеріали по них також направлені до Державної інспекції по використанню та охороні земель у Хмельницькій області.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую