ye-logo.v1.2

Президент звільнив від тимчасового виконання обов’язків сорок голів райдержадміністрацій,

Політика 1426
Фото: Олег Черненко

в тому числі шість - на Хмельниччині

Своїми розпорядженнями Президент України Віктор Ющенко звільнив від тимчасового виконання обов’язків сорок голів районних державних адміністрацій.
Як зазначила представник Президента у Конститу-ційному Суді і Центрвиборчкомі Марина Ставнійчук: “Розпорядження видані для спонукання Кабінету Міністрів до виконання покладених Конституцією та законами України повноважень щодо внесення главі держави подань про призначення керівників РДА”.
За останні три роки значного поширення набула неправомірна практика невнесення Кабінетом Міністрів подань про призначення голів місцевих державних адміністрацій, у зв’язку з чим кожна шоста посада керівника РДА досить тривалий час лишається вакантною. Це свідчить про те, що уряд у кадрових питаннях і щодо місцевих органів виконавчої влади притримується лінії «порожніх крісел». Не вирішення питання призначення голів цих органів призводить до згубних наслідків, позначається на законності і ефективності їх діяльності.
За словами Марини Ставнійчук, саме тому Ющенко звернувся до Кабміну з вимогою невідкладно розглянути пропозиції голів облдержадміністрацій щодо кандидатур на посади керівників РДА та внести відповідні подання про їх призначення.
Відповідно до розпорядження, розміщеного на сайті Президента, звільнено від тимчасового виконання обов’язків голови РДА 40 осіб, зокрема по Хмельницькій області Миколу Катеренчука з Ярмолинецької, Віктора Кручика з Деражнянської, Богдана Міхняка з Старокостянтинівської, Валеріана Ординського з Шепетівської, Василя Шуляка з Красилівської, Валерія Сороку з Старосинявської районних державних адміністрацій.
Водночас Президент доручив Голові Ради Міністрів Криму та головам облдержадміністрацій протягом трьох днів внести на розгляд уряду пропозиції щодо кандидатур на вакантні посади голів райдержадміністрацій.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую