ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському новий мер.

Політика 3643
Фото: Валерій Іванюк

І жодної опозиції

Минулого тижня місто над Смотричем отримало нового мера. Як ми писали у нашій газеті від 11 листопада, ним  став учорашній податківець Михайло Сімашкевич, який набрав 6 865 голосів, що становить 26 відсотків від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні. До призначення на нову посаду Михайло Євстафійович працював заступником начальника Хмельницької обласної Державної податкової адміністрації, ще раніше – начальником державної податкової інспекції в місті над Смотричем. Нагадаємо, що в своїй біографії недавній кандидат у мери повідомив, що народився в приміському селі Довжок, має дві вищі освіти – Харківська національна юридична академія (1997 р.), Подільський державний аграрно-технічний університет (2007 р.), до 1997 року служив в органах внутрішніх справ, зокрема, в карному розшуку, а після цього – в податкових.
Сімашкевича висунула партійна організація «Сильної України», а головним агітатором за нього став сам губернатор Василь Ядуха, який напередодні виборів проголосив, що регіонали області хочуть бачити в кріслі мера саме цього кандидата і робитимуть усе, аби він переміг. Перемога ця далася непросто. Міська ТВК визначила її після перерахунку голосів на усіх дільницях. Міська прокуратура ще досі розслідує кримінальну справу, яку відкрито за фактом появи у смітниках поруч із дільницями виборчої доку- ментації. Сподіваємося, правоохоронці назвуть фальсифікаторів, хоч багато виборців Кам’янця зізнаються, що мало в це вірять. 
Процедуру інавгурації мали намір провести біля ратуші та в її головній залі,  але зрештою зупинилися на міськраді, хоч, можливо, військовому оркестру, фанфарам  та курсантам тут було дещо затісно, не кажучи вже про представників ЗМІ. Може, в майбутньому влада спроможеться відремонтувати Будинок культури та проводити подібні церемонії у цьому значимому для громади приміщенні. Новоспечений глава міста урочисто увійшов до зали засідань міської ради через почесний стрій військових ліцеїстів. Такий сценарій у Кам’янці застосовано вперше. Може, завдяки тому, що  поміж депутатів від Партії регіонів чільне місце зайняв начальник військово-інженерного інституту Сергій Мальченко?! Благословив на відповідальну працю Михайла Сімашкевича єпископ Кам’янець-Подільський та Городоцький Феодор (Українська православна церква Московського патріархату). 
Після сесії, яку впевнено провів Михайло Сімашкевич, складається таке враження, що міський депутатський корпус піде шляхом районних колег. Це було видно навіть із голосування за кандидатури заступників мера та членів виконкому, які назвав Михайло Сімашкевич. Спочатку найбільша фракція БЮТ (20 осіб з 50 депутатів ради)  вухам не повірила, не почув- ши жодного прізвища з її власних лав. А потім усе-таки дружно проголосувала за команду з регіоналів, сильноукраїнців, народників… Найбільше противників вия- вилося в Сергія Бабія – сім, хоч загалом на фоні інших, і він виглядав пристойно, набравши 39 голосів «за». Найкращий результат був у першого заступника мера Григорія Горшунова, який теж із податкової. Cекретарем ради став Василь Сенюк (список Партії регіонів).
Членами виконавчого комітету стали переважно представники регіоналів. Отож, можна твердити, що місто з «бютівського» безкровно  перетворилося на «регіональне» і вперше отримало таку монолітну команду.

 

Коментарі:

pocмова 25.11.2010 09:19

а чого жодної опозиції, там же є Свобода, вони точно в опозиції!

Каменчанин 25.11.2010 00:49

Земляки, за него хоть кто-то реально проголосовал? А то кого не спрошу - большинство за Ярему отдали свой голос.

Кам'янчани. 24.11.2010 22:49

Писець.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую