ye-logo.v1.2

Сім територіальних громад вчасно сформували виборчі округи і готові до виборів

Політика 3423
29 жовтня 2017 року, на Хмельниччині пройдуть вибори в об
29 жовтня 2017 року, на Хмельниччині пройдуть вибори в об'єднаних територіальних громадах. Фото: glavcom.ua

29 жовтня 2017 року, на Хмельниччині пройдуть вибори в об’єднаних територіальних громадах

У неділю, 29 жовтня, у семи територіальних громадах Хмельниччини, які вчасно завершили формування виборчих округів, відбудуться перші вибори. Однак у деяких ОТГ кількість виборців у найменшому та найбільшому округах відрізняється майже в чотири, а то й сім разів. Про це повідомляє громадянська мережа «Опора».

У семи ОТГ Хмельниччини, де  відбудуться вибори, утворено 178 одномандатних виборчих округів.

Згідно з частиною 4 статті 17 Закону України «Про місцеві вибори», виборчі округи повинні мати приблизно рівну кількість виборців. Для проведення виборів депутатів сільської, селищної ради відповідна сільська, селищна територіальна виборча комісія не пізніш як за 38 днів до дня перших місцевих виборів утворює одномандатні виборчі округи з приблизно рівною кількістю виборців у кожному в кількості, що дорівнює загальному складу відповідної місцевої ради, визначеному відповідно до частини 3 статті 16 та частини 1 статті 17 цього Закону.

Представники "Опори" повідомили, що в окремих громадах Хмельниччини спостерігаються значні розбіжності між кількістю виборців у округах.
Зокрема Городоцька міська виборча комісія утворила 34 виборчих округи, найменший з яких має 180 виборців, а найбільший – 1 266, що у сім разів більше. Причина в тому, що малі села віднесли до окремого округу.

Читайте також: до кінця року у 10 громадах Хмельниччини можуть відбутися вибори

 

 

 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую