ye-logo.v1.2

Нардеп з Хмельниччини – у ТОП-10 багатіїв України

Політика 8462
Подружжя Герег - одні з найбагатших в Україні. Їхні статки оцінюють у 688 мільйонів доларів США
Подружжя Герег - одні з найбагатших в Україні. Їхні статки оцінюють у 688 мільйонів доларів США. Фото: rau.com.ua

Президент України в цьому рейтингу на 5 місці.

«Сто найбагатших українців стали ще багатшими. Це обнадійлива ознака того, що національна економіка одужує», - пише «Новое время», посилаючись на новий рейтинг найбагатших людей, який був складений виданням спільно з інвестиційною компанією «Dragon Capital».

На першому місці рейтингу «ТОП-100 найбагатших українців», як і минулого року, олігарх Рінат Ахметов (його статок оцінюється у 6,9 мільярди доларів США, +68% до минулого року).

Другий рядок рейтингу посів олігарх, зять Леоніда Кучми Віктор Пінчук (1,4 мільярди доларів, + 13%), третій - член ради директорів компанії «Ferrexpo», нардеп Костянтин Жеваго (1,4 мільярди доларів, + 209%).

Четверту сходинку посів нардеп та власник «Смарт-Холдингу» Вадим Новинський (1,2 мільярди доларів, +113%). А ось президент України Петро Порошенко в рейтингу п’ятий. Його статки оцінили в мільярд доларів (+ 7% до минулого року). До речі, минулого тижня видання «Forbes» опублікувало рейтинг 400 найзаможніших американців. І президент США Дональд Трамп посів 248 місце зі статками в 3,1 мільярди доларів.

Ну, а в українському рейтингу десятку багатіїв замикає подружжя Герег. Статки нардепа від Хмельниччини Олександра та його дружини Галини оцінили в 688 мільйонів доларів, що на 5% більше, ніж торік. Обидва, нагадаємо, є співзасновниками мережі гіпермаркетів «Епіцентр К».

Олександр Герега був обраний народним депутатом України в жовтні 2014 року на окрузі №192 (Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький, Ярмолинецький райони), набравши 73,86% голосів. Нині є позафракційним депутатом.

За минулий рік він задекларував 139 179 гривень заробітної плати, 602 433 гривні банківських відсотків та понад 8,8 мільйонів гривень дивідендів від «Епіцентру К». Та вже протягом цього року неодноразово вносив зміни до своєї електронної декларації в частині отриманих доходів. У квітні – понад 3,2 мільйони гривень дивідендів, у вересні – понад 2,1 мільйони, у жовтні – 3,2 та понад мільйона гривень. Усі ці доходи – дивіденди від «Епіцентру К». Подружжя Герег є кінцевими бенефіціарами не одного десятка фірм, які зареєстровані не лише в Україні, а й в офшорах - на Кіпрі та Британських Віргінських островах. Володіють багатьма земельними ділянками (понад три десятки), по три будинки та квартири, і ще «хатинку» в Іспанії. Щодо задекларованих грошових активів, то за декларацією 2016 року,  Олександр та Галина мали на банківських рахунках більше 10 мільйонів гривень, а ось готівки… 1,7 мільйони євро, 2,1 мільйони доларів США, 138 тисяч швейцарських франків та 21,8 мільйони гривень.

Щодо його роботи в парламенті, то, за даними портали «Rada4you.org», Олександр Герега за весь час свого депутатства сьомого скликання, не голосував 5559 разів. Був відсутній під час голосувань 2836 разів, 2345 рази натискав кнопку «за», 138 – «утримався» та 13 разів «проти».

Коментарі:

Борис Кульбачний 27.10.2017 16:56

Що тут казати... Молодці !!!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую