ye-logo.v1.2

«Удари на знищення», постріли і туалет в ОДА – що розповідали у суді про «потрощену будку»

Політика 3143
Суд розпочав розгляд справи про "потрощену будку"
Суд розпочав розгляд справи про "потрощену будку". Фото: автор

Сьогодні, 5 грудня відбулося перше засідання по суті у справі депутата облради Бурлика.

"… Порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалася особливою зухвалістю...", – прокурор Юрій Фомін зачитав обвинувальний акт, у якому зазначено, що депутата Віктора Бурлика звинувачують у хуліганстві за події, які сталися у березні цього року в приміщенні облради. Тоді депутат-свободівець, нагадаємо, потрощив турнікет.

«Віктор Бурлик умисно молотом наніс 28 ударів по турнікету (…) повністю його зруйнувавши. Після чого продовжуючи грубо порушувати громадський порядок, увійшов о приміщення контрольно-пропускного пункту, де умисно молотом наніс два удари по пульту управління. Після цього Бурлик, не задовільнившись вчиненим безладом продовжив вчиняти хуліганські дії…», – детально зачитав акт прокурор.

Він зазначив, що Бурлик «наніс ще два удари по конструкції кабінки КПП та 15 ударів по каркасу споруди».

Таким чином, як заявлено в обвинувальному акті, знищивши "будку" Бурлик наніс матеріальної шкоди на суму 21 тисяча 323 гривні 45 копійок. А загальна її вартість становить, за даними обвинувачення 43 тисячі 240 гривень 68 копійок.

Роман Гавриленко запропонував першими опитати представників потерпілих сторін.  

Приступивши до розгляду справи прокурор Фомін запропонував спочатку допитати обвинуваченого, свідків та потерпілі сторони, а потім вивчити відео та інші матеріали додані до справи. З ним погодилися і представниця облдержадміністрації Валентина Людвік і представниця ПАТ «Завод Темп» Юлія Хмельницька. Натомість захисник Роман Гавриленко запропонував опитати спочатку потерпілих, потім вивчити відео долучене до матеріалів справи, а вже після цього опитати свідків та самого обвинуваченого. До речі, Віктор Бурлик зазначив, що вини своєї не визнає, але від показів не відмовляється.

Зі свідчень, які пролунали в залі суду, стало зрозумілим, що «хуліганські дії депутата перешкоджали роботі працівників ОДА, оскільки вони (працівники авт.) повиходили зі своїх кабінетів подивитися на те, що відбувається, бо подумали, що це лунають постріли». Однак жодного документу, який підтверджує зрив у роботі структури, суду не надали.

Також стало відомо, що облдержадміністрація звернулася до Темпу з проханням «якщо є можливість» надати матеріалами для встановлення контрольно-пропускного пункту, щоб «забезпечити безперебійну роботу» установи.

У справі є до десятка свідків, але на сьогоднішнє засідання з'явився лише один.

Варто зазначити, що офіційно встановлення турнікету і КПП пояснили в ОДА «синім рівнем терористичної загрози» про яку попереджала СБУ.

На перше засідання з’явився тільки один свідок. Він зазначив, що нічого не пам’ятає, бо «пройшло багато часу», а в приміщенні облдержадміністрації тоді був тому, що… ходив до туалету. Після кількох реплік про проблему туалетів у місті і "провали пам'яті" суддя повідомив, що наступне засідання відбудеться 23 січня.

Суддя Трембач визначив, що першими таки опитають потерпілі сторони.

Читайте також: Справа Бурлика і "будки" зрушилася з місця, а Корнійчука таки викличуть до суду

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую