ye-logo.v1.2

Справа Бурлика і "будки" зрушилася з місця, а Корнійчука таки викличуть до суду

Політика 2560
Справа Бурлика нарешті зрушилася з місця.
Справа Бурлика нарешті зрушилася з місця.. Фото: автора

Вчора суд нарешті призначив перше судове засідання по суті.

Судове засідання переносилося кілька разів. Спочатку захист наполягав визнати обвинувальний акт таким, що складений не у відповідності до Закону України. Потім до суду не з’явилася потерпіла сторона, власники майна ПАТ завод «Темп». А в останньому засіданні, коли уже всі представники були присутні, потерпілі взяли перерву, щоб ознайомитися з матеріалами справи.

Нагадаємо, у березні свободівець кувалдою потрощив турнікет, який був встановлений на вході у адмінприміщення облради. Доцільність його встановлення в облдержадміністрації, яка орендує частину приміщення в ради, тоді пояснили «терористичною загрозою».

Згодом з’ясувалося, що майно насправді належить ПАТ завод «Темп», а облдержадміністрація взяла його «на зберігання». Але … не вберегли. Потрощив це майно, як відомо, депутат обласної ради Віктор Бурлик. Тепер йому інкримінують «хуліганку». Вчора під час засідання він сказав, що справа ця політична і подав клопотання, щоб до суду, як свідка, окрім усіх інших, викликали голову облдержадміністрації Олександра Корнійчука. Бурлик каже, саме він приймав рішення про встановлення «будки» і має пояснити її доцільність та те, чому не виконав рішення обласної ради про знесення.

Та по суті уже цю справу будуть розглядати у грудні. Перше засідання (до цього, усі засідання були підготовчими – авт.) призначили на 5 грудня. Та судячи з того, що суддя Трембач «розписав» засідання аж до лютого, розглядатимуть «хуліганку Бурлика» довго.

Адвокат Роман Гавриленко підтримує свого підзахисного у тому, що до суду варто викликати голову ОДА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую