ye-logo.v1.2

Дунаєвецький суд залишив Анатолія Нестерука за гратами

Політика 2085
Фото: Sky Park

25 січня відбулося попереднє засідання Дунаєвецького районного суду в справі по звинуваченню колишнього міського голови Кам’янця-Подільського Анатолія Нестерука за ст. 364, ч.2 та ст. 368, ч.2 Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, сюди справу було передано з Кам’янець-Подільського міськрайонного суду «з морально-етичних міркувань», як прокоментував це  діючий міський голова Михайло Сімашкевич.
«27 громадських, релігійних організацій, трудовий колектив міськвиконкому, яким до арешту керував мій підзахисний Анатолій Нестерук, – розповів адвокат В’ячеслав Заречнюк, – звернулися до суду з клопотаннями змінити міру запобіжного заходу з утримання під вартою на взяття на поруки. Лише одна міська рада ветеранів представлена понад 20 тисячами членів. Люди не вірять, що Анатолій Макарович вчинив злочин, який йому інкримінують, переконані, що, перебуваючи на волі, він не ухилятиметься від суду, не порушуватиме закон, зможе поправити підірване здоров’я. Адже він  має цілу низку тяжких хвороб і перебуває на диспансерному обліку. Уже це може бути підставою для звільнення на підписку про невиїзд. А ще ж  Нестерук має державні нагороди, позитивно характеризується як громадянин…»
«Мій підзахисний фактично позбавлений права на захист, бо йому доводиться читати матеріали справи та робити виписки  на колінах, важко контактувати з адвокатом за сотні кілометрів, – сказав  адвокат Анатолія Макаровича львів’янин Лев Картушин. – З 20 грудня його утримують фактично незаконно,  без жодного рішення суду, це  порушення прав людини».
Під час попереднього слухання присутні дізналися про неочікуваний поворот: Євген Геселєв, котрий заявив про те, що давав хабарі  Нестеруку на його вимоги і визначений досудовим слідством як свідок, тепер просить визнати його …потерпілим. Мовляв, він давав гроші на міські свята й фестивалі,  загалом витратив 186 тисяч 102 гривні, про що просили його Анатолій Нестерук, інші заступники мера,  а тепер він хоче повернути гроші. Окрім того, Геселєв оцінив  нібито нанесену йому моральну шкоду в один мільйон гривень, який хоче стягнути з Нестерука. Загалом Геселєв подав кілька заяв, які суперечать одна іншій. Адвокат Миколи Нечая (колишнього керуючого справами міськвиконкому) Андрій Капура, ознайомившись із цими документами, взагалі вимагав закрити справу через недоліки досудового слідства, які виявилися завдяки останнім заявам Геселєва. «Якщо гроші давав на свята, а не в кишеню – отже, ніякого хабаря взагалі не було?!» – спитав він.
Суд  приєднав до справи всі клопотання, заяви. Після годинної перерви суддя Шклярук виголосив вердикт: Геселєва визнати потерпілим, справа підлягає розгляду, розгляд призначити на 9-10 лютого, а  Нестерука та Нечая продовжувати утримувати під вартою. Останнє так ошелешило представників громади, що на очах багатьох з’явилися сльози.





 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую