ye-logo.v1.2

Мер Нетішина просить поліцію порушити «кримінал» проти депутатів

Політика 4594
Мер Нетішина звинувачує депутатів у вчиненні кримінального правопорушення
Мер Нетішина звинувачує депутатів у вчиненні кримінального правопорушення. Фото: з Фейсбуку

І все через те, що обранці покинули сесійну залу під час звучання українського гімну.

Під час проведення останньої сесії Нетішинської міської ради, яка відбулася 30 березня, деякі депутати вийшли з сесійної зали під час звучання державного гімну. Такий вчинок, на думку міського голови Олександра Супрунюка, є наругою над одним із Державних символів України.

«Все почалося з питання червоно-чорного прапора. Позиція депутатів від «самооборони» була дуже дивною. Вони принижували своїх колег і вели себе по-хамськи. Я підняв питання щодо неприпустимості такої поведінки. Натомість, двоє депутатів вийшло зі залу ще до кінця сесії, а двоє обранців демонстративно залишили приміщення під час звучання державного гімну», - розповів Олександр Олексійович.

Мер Нетішина каже, що на черговій нараді натякнув депутатам, що така поведінка є неприпустимою і вимагав, щоб вони офіційно пояснили причини свого вчинку. У відповідь, каже, не отримав ніякої реакції.

«Саме тому я був змушений звернутися в поліцію, бо для мене ці речі священні і я не можу це терпіти. Мені соромно за те, що в нашому місті, яке є досить передове, є такі люди», - каже мер Нетішина.

Також на своїй сторінці у Фейсбук чиновник виставив фото позовної заяви та підписав її так: «На жаль, але мушу реагувати на недостойні речі молодих людей. Уявіть собі, що спортсмен під час нагородження під час виконання гімну держави покидає п‘єдестал!? А тут депутати, представники громади, які складали присягу, демонстративно покидають зал під час закриття сесії під звуки гімну. Пригадую, як в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року ми з сином та побратимами обороняли Майдан. Вже були травмовані В’ячеслав Соколовський та Анатолій Казіміров. Беркут штурмував будинок профспілок, по Інститутській до сцени було метрів 50. Раптом о 3:00 зазвучав гімн. Всі протестувальники стали як вкопані і дружно в один голос заспівали, ніби поряд нема ніякої загрози. Беркутівці розгубились і не наважились продовжувати штурм, і навіть після закінчення гімну, їх завзяття «потухло». Мій син тоді сказав: «Тепер я побачив силу нашого гімну». Я чекав два тижні. Можливо одумаються. Але на жаль, жодноі реакції. Щоб зрозуміли, що символи держави – прапор, герб, гімн це не іграшки, подав заяву. Але головне покарання – наш громадський осуд».

До речі, Закон України «Про державні символи України, порядок їх використання та захисту», а саме стаття 3 «Публічне шанування державних символів України» каже, що під час підняття, спуску, внесення або винесення Державного Прапора України громадяни проводжають його стоячи обличчям до стягу. Те саме відбувається під час державного гімну – йому віддають почесті, аналогічні як і прапору: військовослужбовці дотримуються вимог, установлених військовими статутами, а цивільні особи чоловічої статі знімають головні убори (крім релігійних головних уборів).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую