ye-logo.v1.2

Вибори президента: екзит-поли назвали переможця

Політика 4317
Дані екзит-полів вже оприлюдненні. Попереду підрахунок голосів
Дані екзит-полів вже оприлюдненні. Попереду підрахунок голосів. Фото: автора

Опитування на виході з дільниць показали значну перевагу Володимира Зеленського.

Виборчі дільниці в Україні, на яких сьогодні, 21 квітня, відбувалося голосування за кандидатів у президенти країни, зачинилися о 20.00. А разом із ними оприлюднили і дані екзит-полів станом на 18 годину. І всі вони сходяться до одного - Володимир Зеленський переміг Петра Порошенка.

За результатами Національного екзит-полу (станом на 18.00), на виборах Президента України шоумен Володимир Зеленський набирає 73,2% голосів виборців, а чинний глава держави Петро Порошенко - 25,3%. Ще 1,5% респондентів заявили, що викреслили обох кандидатів або зіпсували бюлетень.

Дані Національного екзит-полу, який провів Фонд “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва”, оприлюднили на прес-конференції в “Укрінформі”. Вибірка є репрезентативною для України в цілому та для її 4 регіонів (захід, центр, схід, південь). Кількість виборчих дільниць – 300 (по 150 для кожної соціологічної компанії). На кожній виборчій дільниці працювали два-три інтерв’юери. Усього їх задіяно близько 750. Обсяг вибірки – близько 13 тисяч респондентів. “Статистична похибка вибірки з урахуванням дизайн-ефекту не перевищує 1,3%, але є ще систематичні похибки, які залежать від різних чинників (щирість респондентів, погодні умови тощо). Виходячи з досвіду попередніх екзит-полів, що були проведені за такою самою методологією, соціологи припускають, що похибка вибірки не перевищує 3%”, - пише “Укрінформ”.

Найбільше за кандидата на посаду глави держави Володимира Зеленського голосували на сході країни (87,7%), а найменше — на заході (57,0%). За Порошенка — найбільше на заході (41,3%), а найменше - на сході (11,2%).

Національний екзит-пол. Ілюстрація "Радіо Свобода".

Шоумен Володимир Зеленський набирає 72,7% голосів і перемагає у другому турі виборів президента України. Про це свідчать дані екзит-полу “ТСН” станом на 18:00. Чинний президент Петро Порошенко отримав 27,3% голосів виборців. За даними екзит-полу “ТСН”, Зеленський переміг в усіх регіонах. На Сході за його кандидатуру віддали 88,1% (Петро Порошенко - 11,9%), на Півдні - 85,6% (Порошенко - 14,4%), Півночі - 74,6% (Порошенко - 25,4%), Центрі - 78,8% (Порошенко - 21,2%), Захід - 52% (Порошенко - 48%), Київ - 59,5% (Порошенко - 40,5%).

Екзит-пол ТСН проведений 21.04.2019 дослідницькими компаніями Kantar TNS та Info Sapiens на замовлення каналу “1+1”. Опитано близько 20 тисяч респондентів від 18 років на виході з 600 виборчих дільниць на всій території України (крім спеціальних, закордонних дільниць та окупованих територій). Методика: особисте інтерв’ю. Теоретична похибка вибірки становить не більше 0,7%.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую