ye-logo.v1.2

Не всі нардепи від Хмельниччини підтримали процедуру імпічменту

Політика 3654
Парламент прийняв закон, який регулює процедуру імпічменту
Парламент прийняв закон, який регулює процедуру імпічменту. Фото: 24tv.ua

Верховна Рада ухвалила закон, який регулює процедуру «звільнення» з поста президента.

Сьогодні, 6 червня, парламент ухвалив «Закон про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» (№1098). Він, зокрема, регулює процедуру імпічменту. Проект закону підтримали 279 народних обранців, двоє утрималися, ще 72 не голосували.

Як пише «Радіо Свобода», згідно з законопроектом, до складу спеціальної тимчасової слідчої комісії Верховної Ради входять народні депутати, спеціальний прокурор і спеціальні слідчі. Вони розслідують обставини вчинення президентом України державної зради або іншого злочину, викладених у підписаному більшістю нардепів від конституційного складу Ради поданні про ініціювання питання про усунення президента з поста в порядку імпічменту. Свої висновки та пропозиції ТСК моє подати у визначений парламентом термін, та не пізніше ніж через два місяці після її утворення.

Як же за нього голосували народні депутати від Хмельниччини? За результатами електронного голосування, оприлюдненими на сайті Верховної Ради, проект підтримали Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко та Віктор Бондар. А ось Андрій Шинькович, Олександр Ксенжук та Сергій Лабазюк не голосували. Олександр Герега був відсутнім.

Нагадаємо, 4 червня, народні депутати не включили до порядку денного президентський законопроект про імпічмент. Тоді четверо з восьми нардепів від Хмельниччини не підтримали його.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую