ye-logo.v1.2

Хмельницькі активісти аналізують роботу міських депутатів

Політика 2796
Громадські активісти вважають, що Руслан Афійчук не проводить прийом громадян, адже немає власної приймальні
Громадські активісти вважають, що Руслан Афійчук не проводить прийом громадян, адже немає власної приймальні. Фото: з архіву редакції

Наразі третина міських обранців не прозвітувала виборцям за минулий рік.

У Хмельницькому триває кампанія «Атестації депутатів місцевих рад». У місті її проводять представники громадської організації «Хмельницька ініціатива». В її рамках громадські активісти виявляють порушення чинного законодавства у роботі місцевих обранців.

За словами голови ГО «Хмельницька ініціатива» Олега Черненка, роботу хмельницьких обранців перевіряють відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Саме у ньому вказується, як має працювати депутат міської ради. Зокрема, в законі написано, що він повинен проводити прийом громадян не менше, ніж один раз на місяць. Крім того, депутат повинен звітувати за свою річну діяльність.

«Наприклад, Руслан Афійчук не проводить прийоми громадян — у нього взагалі немає приймальні. Крім того, станом на 28 серпня цього року він жодного разу не звітував перед хмельничанами на за проведену роботу від початку сьомого скликання міської ради, тобто з осені 2015-го року», — розповів Олег Черненко.

Також він зазначив, що за роботу у 2017 році не звітували депутати Словян Воронецький, Ігор Добжанський, Микола Заганяч і Тетяна Нагорна. Наразі ще третина місцевих обранців не прозвітувала за річну діяльність у 2018-му.
«Якщо депутат не проводить прийоми громадян і не звітує перед ними, то можна сказати, що він не працює й незрозуміло для чого він обирався. Тому остаточний висновок про такого депутата мають зробити хмельничани на наступних виборах», — переконаний Олег Черненко.

Щоб депутати не порушували закону, громадські активісти щорічно дають їм рекомендації. Дехто з них прислухався та виправив минулі помилки. Наприклад, на сайті міської ради з’явилися контактні телефони частини депутатського корпусу.

Цьогорічний аналіз роботи депутатів міської ради триватиме до кінця 2019-го. Нові рекомендації громадські активісти нададуть обранцям на початку наступного року.

Нагадаємо, у травні цього року ГО «Хмельницька ініціатива» підсумувала результати «Атестації депутатів місцевих рад» за 2018-й. Тоді за об’єктивними оцінками, головним аутсайдером кампанії став Руслан Афійчук. Також експерти назвали найгіршими депутатами Руслана Афійчука й Тетяну Калюжну. Найкращими вони вважали Лесю Герасимчук, Людмиу Головко, Ігоря Мельничука, Дмитра Палія, Віталія Худецького та Анастасію Ярову.

Читайте також: Новий депутат Хмельницької міської ради: хто він та якими статками володіє

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую