ye-logo.v1.2

У Верховній Раді підтримали продаж землі: як голосували нардепи від Хмельниччини

Політика 6510
Проєкт закону передбачає з 1 жовтня 2020 скасування заборони на продаж землі
Проєкт закону передбачає з 1 жовтня 2020 скасування заборони на продаж землі. Фото: ілюстраційне 24tv.ua

Законопроєкт підтримали в першому читанні.

Сьогодні, 13 листопада, Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт 2178-10, який скасовує заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення. Це рішення підтримали 240 депутатів. «За» голосувала більшість членів фракції «Слуга народу» та окремі позафракційні депутати.

Тож як голосували за цей проєкт нардепи від Хмельниччини? Згідно з даними поіменного голосування на сайті Верховної Ради, представники пропрезиденської фракції «Слуга народу», а саме Микола Стефанчук, Денис Монастирський, Ігор Марчук, Олена Копанчук, Юрій Заславський, Володимир Ватрас - натиснули на кнопки «за». Був відсутній під час голосування Олексій Жмеренецький. Позафракційний Сергій Лабазюк – не голосував. Утрималися Олександр Герега та Віктор Бондар з депутатської групи «За майбутнє».

Згідно з пояснювальною запискою, проєкт закону передбачає з 1 жовтня 2020 скасування заборони на продаж землі. У законопроекті прописано, що купувати земельні ділянки зможуть громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України. Юридичні особи, кінцевими власниками яких є іноземці і які орендують землю в Україні більше трьох років, також зможуть її придбати з 1 жовтня 2020 року. Ті іноземні компанії, які не займались обробітком землі в Україні мінімум три роки, зможуть отримати право придбавати землю з 1 січня 2024 року.Також передбачене переважне право орендаря на купівлю земельної ділянки.

Нагадаємо, кількомі днями раніше на Хмельниччині пройшла акція проти продажу землі. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую