ye-logo.v1.2

Нові голови райдержадміністрацій на Хмельниччині: уряд погодив перших кандидатів

Політика 4452
Наразі Кабмін погодив призначення лише трьох голів РДА
Наразі Кабмін погодив призначення лише трьох голів РДА. Фото: ілюстративне yurfact.com.ua

Огляд електронних декларацій майбутніх голів.

Сьогодні, 15 січня, Кабінет міністрів України на черговому засіданні погодив призначення нових голів трьох районних державних адміністрацій Хмельницької області. Про це у свій сторінці у «Facebook» написав народний депутат Олексій Гончаренко.

За його словами, урядовці погодили призначення голів Дунаєвецької, Полонської та Шепетівської райдержадміністрацій. Тепер остаточне розпорядження про їх призначення має підписати президент.

Кореспонденти сайту «Є» заглянули в їх електронні декларації, аби більше дізнатися про цих людей.

Дунаєвецька райдержадміністрація

На посаду голови цієї РДА Кабмін погодив призначення Купчика Ярослава Олеговича. Згідно з його електронною декларацією, торік він працював прокурором військової прокуратури Хмельницького гарнізону Західного регіону України. На цій посаді Ярославу Купчику за 2018-й нарахували 313 тисячі 526 гривень зарплатні.

Також він задекларував солідні грошові заощадження, які він з дружиною тримає готівкою. Зокрема, він вказав 235 тисяч гривень та 5 тисяч доларів, а його дружина Інга Купчик — 225 тисяч гривень заощаджень.

У декларації він вказав дві квартири у Хмельницькому. Щоправда, у 2018-му він ними офіційно не володів, але почав користуватися. Перша площею 94 квадратних метрів належить Олегу Купчику, а інша на 63,7 «квадрати» — Інзі Купчик.

Крім того, він з 2012-го володіє мотоциклом «Yamaha 3LS» 1996 року випуску, а також користується автомобілем «Volkswagen Passat» 1999 року випуску, який офіційно належить Зінаїді Купчик.

Його декларації за 2019 рік у реєстрі Національного агентства із запобігання корупції поки що немає.

Полонська райдержадміністрація

На посаду голови цієї РДА Кабмін погодив призначення ще одного працівника прокуратури — Мороза Анатолія Васильовича. Торік він працював старшим слідчим в особливо важливих справах Генпрокуратури України. Проте наприкінці 2019-го він подав декларацію перед звільненням, яка охоплює період з 1 січня до 6 грудня минулого року. За цей час у Генпрокуратурі йому нарахували 769 тисяч 913 гривень зарплатні. За цей ж період він отримав 149 тисячі 354 гривні пенсії, а також понад 9 тисяч банківських відсотків. Натомість його дружині Світлана Мороз, яка працює у Хмельницькому університеті управління та права, нарахували 49 тисячі 423 гривень зарплатні та 406 гривень банківських відсотків.

На рахунках різних банків Анатолій Мороз загалом зберігав 5 тисяч 38 доларів, 8 тисяч 177 євро та 210 тисяч гривень. Натомість його дружина розмістила у фінансових установах 6 тисяч 27 євро й тисячу доларів.

З нерухомості Анатолій Васильович володіє квартирою в Хмельницькому площею 72,6 квадратних метрів. Його ж дружина в обласному центрі має квартиру на 72,6 «квадрати» і земельною ділянкою площею 21 квадратний метр. А ось автотранспортом офіційно він не володів.

Шепетівська райдержадміністрація

На посаду голови цієї РДА Кабмін погодив призначення Ямчука Михайла Дмитровича. Згідно з його декларації, він працює виконувачем начальника районного комунального підприємства «Білогірське бюро технічної інвентаризації», а також є депутатом Білогірської районної ради від ВО «Батьківщина».

Торік в комунальному підприємстві йому нарахували 150 тисяч 314 гривень зарплатні. Також він отримав 63 тисяч гривень пенсії, а його дружина Галина Ямчук — 20 тисяч 990 гривень пенсії. У електронній декларації Михайло Дмитрович також вказав низку банківських рахунків, проте не зазначив, які кошти на них зберігаються.

Здавна Михайло Ямчук володіє в селі Українка Білогірського району житловим будинком площею 65 квадратних метрів, гаражем площею 41 квадратний метр і земельною ділянкою площею 1500 квадратних метрів. Також він задекларував автомобілі «Москвич-412» 1979 року випуску, «Toyota Corolla» 2009 року випуску та автомобільний причеп.

Нагадаємо, на початку цього року кореспонденти сайту «Є» опублікували список перших кандидатів на посади голів райдержадміністрацій Хмельницької області. Зокрема, у ньому були нині погоджені урядом претенденти.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую